vestnik

To so pomurski prejemniki priznanj in nagrad Civilne zaščite

Vestnik, 1. 3. 2021
STA
Civilna zaščita Republike Slovenije.
Aktualno

Prvega marca smo zaznamovali dan Civilne zaščite, ob tej priložnosti pa so bila podeljena priznanja in nagrade najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite in drugim, ki sodelujejo pri izvajanju zaščite in reševanja ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Plaketo civilne zaščite so letos prejeli PGD Ljutomer (za 150-letnico aktivnega delovanja), PGD Beltinci (za 140-letnico aktivnega delovanja), PGD Križevci (za 130-letnico aktivnega delovanja) in PGD Martjanci (za 130-letnico aktivnega delovanja). 

Zlati znak Civilne zaščite za dolgoletno delo na tem področju sta prejela Leonardo Markovič iz Dobrovnika in Franc Mulec iz Šratovec. Srebrni znak Civilne zaščite, ki ga podeljujejo za posebne zasluge in izjemen prispevek k zaščiti in reševanju, prejmejo Zora Levačić iz Murske Sobote, Ivan Kasnik iz Petišovec in PGD Stavešinci. 

Bronasti znak Civilne zaščite za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite in reševanja pa prejmejo Boris Ficko iz Černelavec, Jožef Šömenek iz Dolenec, Tibor Vegi iz Žitkovec, Mitja Žnidarič iz Črešnjevec, Blaž Berden iz Murske Sobote in Rodovski bataljon 72. Brigade SV v Murski Soboti. 

Prejemnikom priznanj je čestital tudi poveljnik CZ za Pomurje Martin Smodiš, ki meni, da so ti s svojim delom pustili neizbrisen pečat v slovenskem sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. 

civilna-zaščita pomurje
Kaj zdaj berejo drugi