vestnik

Državno priznanje na področju prostovoljstva za leto 2020 prejela tudi Pomurka

Vestnik, 19. 5. 2021
STA, Daniel Novakovič
Državno priznanje na področju prostovoljstva za leto 2020 prejela tudi Pomurka Terezija Vidovič
Aktualno

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v veliki dvorani predsedniške palače priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2020.

Po sklepu Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je za izjemne dosežke pri opravljanju in promociji prostovoljstva na predlog Lokalne razvojne fundacije za Pomurje in Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja prejela tudi Pomurka Terezija Vidovič.

borut-pahor, priznanja, prostovoljstvo
STA, Daniel Novakovič
Državno priznanje na področju prostovoljstva za leto 2020 prejela tudi Pomurka Terezija Vidovič

Ambasadorka aktivnega staranja, medgeneracijskega povezovanja in narave
Terezija Vidovič je bila rojena v Prekmurju in živela v Veliki Polani. Že v času zaposlitve je veliko pozornosti namenjala okoljski vzgoji otrok, njihovi motivaciji in razvoju kreativnosti. Bila je ekokoordinatorka, ki je že pred desetletji uvajala »žive« vrtove in visoke grede na šolska dvorišča.
Pred leti se je preselila na Ptuj in tudi tam aktivirala kot prostovoljka, posebej aktivno je delovala v civilni iniciativi »Za drevesa«, kjer se je zavzemala za obstoj in preprečitev poseka dreves. Svoje poslanstvo ozaveščanja nadaljuje z avtorskimi pravljicami ter animacijskimi delavnicami za otroke.
Poleg skrbi za okolje in naravo v otrocih zbuja samospoštovanje ter jih uči samozaupanja, razvoja njihovo čuječnost, motivacijo ter kreativnost.Kot prostovoljka deluje in sodeluje s številnimi prostovoljskimi organizacijami.
Letos je podelitev priznanj in nagrade zaradi epidemioloških razmer in varnosti potekala v okrnjeni obliki, prenos podelitve iz predsedniške palače pa je bilo možno spremljati tudi preko spleta.
»Na današnjem dogodku sem bila deležna državnega priznanja s področja prostovoljstva za delo z otroki in starejšimi ter na področju okolja in skrbi za naravo, na kar sem zelo ponosna, vesela in zadovoljna, sploh zato, ker so v meni prepoznali doprinos k vsemu dobremu. Hvaležna sem Lokalni razvojni fundaciji za Pomurje, da so zaznali ta doprinos, ki ga kot prostovoljka dajem družbi in pripravili vlogo za priznanje,« je povedala dobitnica priznanja Tereza Vidovič.
Državno nagrado je podelil voditeljici programa Starejši za starejše Rožci Šonc.
Priznanja za področje prostovoljstva za preteklo leto pa so prejele še Marjeta Čič, Cveta Jazbec, Mateja Kos in Terezija Vivod.
prostovoljka Pomurka borut-pahor priznanje
Kaj zdaj berejo drugi