vestnik

Te pomurske občine so tudi letos pridobile naziv Prostovoljstvu prijazne občine

Vestnik.si, 25. 5. 2022
Jure Kljajić
Mestna občina Murska Sobota.
Aktualno

Ob Slovesnem dnevu prostovoljstva, ki je potekal v okviru 23. Nacionalnega tedna prostovoljstva, je Slovenska filnatropija v Kamniku ponovno podelila nazive Prostovoljstvu prijazna občina, prejele so jih tudi nekatere pomurske občine.

Naziv, ki ga podeljujejo od leta 2014, so potrdili 34 slovenskim občinam, med njimi tudi trem pomurskim občinam.

Mestna občina Murska Sobota je potrditev naziva Prostovoljstvu prijazna občina prejela za podpiranje razvoja prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, za aktivno sodelovanje pri večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah in za izvedbo tradicionalne prireditve Naj prostovoljec. 

Občina Gornja Radgona je potrditev omenjenega naziva prejela za brezplačni najem prostorov, za omogočanje prevozov starejših in za izvedbo javnega natečaja za podelitev priznanj župana, s katerim izrazijo zahvalo vsem aktivnim občanom prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam. 

Občina Velika Polana je potrditev naziva prejela za prepoznavanje vrednosti prostovoljstva za razvoj občine in življenja v njej, za podporo delovanju prostovoljskih organizacij, za aktivno promocijo dela prostovoljskih organizacij med občani in za zahvale prostovoljcem. 

Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij je naziv prvič pridobilo sedem slovenskih občin. 

MOMS slovenska-filantropija nacionalni-teden-prostovoljstva
Kaj zdaj berejo drugi