vestnik

(PROTIKORONSKI UKREPI) Pomurski policisti posredovali na 27.404 krajih, med drugim izrekli 1057 opozoril

Vestnik.si, 7. 4. 2021
Jure Zauneker
Policijska ura v Murski Soboti
Aktualno

Policisti PU Murska Sobota od uvedbe policijske ure 20. oktobra lani do 5. aprila letos ob izvajanju policijskih nalog na 27.404 krajih opravili nadzor nad upoštevanjem določil odlokov.

Zaradi skoraj popolnega zaprtja države so na javnih krajih obvezne zaščitne maske, zbiranje in gibanje ljudi pa omejena še bolj kot doslej. Kako pa občani spoštujejo vse vladne ukrepe za zajezitev epidemije v Pomurju?

murska-sobota, policija, kontrola-covid-ukrepov
Jure Zauneker
Kontrola covid ukrepov

Po podatkih Suzane Rauš so policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota od uvedbe policijske ure 20. oktobra lani do 5. aprila letos ob izvajanju policijskih nalog na 27.404 krajih opravili nadzor nad upoštevanjem določil odlokov. V tem obdobju so prejeli prijavo o 98 kršitvah, policisti sami pa so zaznali 983 kršitev. Policisti murskosoboške PU so po zakonu o nalezljivih boleznih in zakonu o prekrških za 1057 kršitev izrekli opozorila, v 220 primerih vodili prekrškovni postopek, obravnavali deset prekrškov zaradi neupoštevanja zakonitega ukrepa uradnih oseb in vložili osem predlogov o zaznanih kršitvah na zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije.

ukrepi epidemija
Kaj zdaj berejo drugi