vestnik

Prva okužena v Lendavi iz karantene, državljani v Dolgi vasi brez bolezenskih znakov

STA, 3. 4. 2020
Nataša Juhnov
Slovence, ki so se vrnili iz karantene na Tirolskem, so namestili v Dolgi vasi.
Aktualno

Prva občana, ki sta bila na lendavskem območju na testiranju na novi koronavirus pozitivna, sta po novih testiranjih negativna in odhajata iz karantene. Državljani v karanteni v Dolgi vasi, med katerimi je sedem okuženih, pa ne kažejo nobenih bolezenskih znakov.

"To je vesela novica, da sta naša občana po dveh testiranjih negativna, pa tudi v karanteni v Dolgi vasi je za zdaj vse v redu, sedem okuženih od 28 stanovalcev v izolirani gostilni ne kaže nobenih bolezenskih znakov in se dobro počutijo," je povedal lendavski župan Janez Magyar. Oba so testirali 12. marca.

dolga-vas, gostilna-olimpija, namestitev
Nataša Juhnov
Slovence, ki so se vrnili iz karantene na Tirolskem, so namestili v Dolgi vasi.


V karanteni v Dolgi vasi imajo od danes še enega državljana. Bil je v skupini, ki je prispela iz Madžarske, predstavniki civilne zaščite pa so župana prosili, da ga namestijo v Dolgi vasi, ker doma nima primernih razmer za osamitev. Tako jih je zdaj v Dolgi vasi 29.

Na NIJZ so za STA danes pojasnili, da sta še vedno dva okužena med 42 Slovenci, ki so jih v petek pripeljali iz Madrida in jih nastanili v karanteni v velenjskem hotelu. Nastanjeni v karanteni spoštujejo navodila in ne zapuščajo svojih sob, pa so dodali v velenjski občini.

koronavirus občina