vestnik

Zimske službe na delu celo noč, v Pomurju nevarnost poledice

Vestnik, STA, 2. 12. 2020
Nataša Juhnov
Dežurne službe so bile na terenu celo noč.
Aktualno

Pri Cestnem podjetju Murska Sobota pravijo, da so na razmere pripravljeni.

"Akcija se je že pričela, pripravljenih je 24 plužnih vozil, nekaj jih je že na terenu," je v sredo pozno popoldan povedal Janez Kučan iz Cestnega podjetja Murska Sobota. Manj težav so takrat zaznali na Goričkem območju, medtem ko se je drugje sneg že oprijemal cestišča. Na delu so bili celo noč, okoli četrte ure zjutraj so tudi posipali državne ceste, za katere so zadolženi. 

Možna poledica

Prvo sneženje je povzročalo težave na slovenskih cestah, zato odgovorni pozivajo ljudi, da se ne odpravljajo na pot, če to ni res nujno potrebno, in še takrat samo z ustrezno zimsko opremo. Razmere so zahtevne predvsem v zahodnem delu Slovenije, medtem ko je v nižje ležečih predelih vzhodnega dela države doslej zapadlo manj snega.
Dars je na napovedano sneženje, ki naj bi bilo najmočnejše zvečer in ponoči ter predvsem v zahodnem delu države, pripravljen z vsemi razpoložljivimi kadrovskimi in tehničnimi zmogljivostmi. V vsaki izmeni je po vsej državi na terenu na voljo 130 njihovih sodelavcev, pri čemer se prilagajajo tudi lokacijam glede na napovedi vremenoslovcev. Ti napovedujejo, da bo danes sneženje ponehalo.

20201202_143544
Vestnik
Prve snežinke

V Upravi RS za zaščito in reševanje pa opozarjajo, da bo po podatkih urada za meteorologijo agencije za okolje predvsem na območju Brkinov možen pojav poledice in žledu. Danes bo poledica možna tudi v Pomurju. 

Danes bo pretežno oblačno. Na vzhodu se bodo občasno še pojavljale manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od 6 do 9 stopinj Celzija.

sneg vreme zima