vestnik

Prve pocenitve in podražitve naftnih derivatov

Vestnik, 6. 10. 2020
Dreamstime
Prišlo je do prvih sprememb cen naftnih derivatov.
Aktualno

Že smo poročali, da se cene naftnih derivatov od začetka oktobra oblikujejo prosto na trgu, preverjate pa jih lahko v aplikaciji goriva.si.

Oktobra se je iztekla Uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, s katero so se oblikovale najvišje dovoljene maloprodajne cene za neosvinčen motorni bencin 95 in dizel na bencinskih servisih izven avtocest in hitrih cest. Cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih lahko uporabniki primerjamo na spletni aplikaciji goriva.si, ki jo je vzpostavilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Menijo namreč, da večja kot je informiranost potrošnikov, manjša je možnost protikonkurenčnega obnašanja ponudnikov. 

V prvih dneh po izteku uredbe so cene še ostale enake, sedaj pa je prišlo do prvih sprememb. Kot je razvidno iz omenjene aplikacije, je eden od ponudnikov podražil dizel (1,002 €), obenem pa spustil ceno 95-oktanskega bencina (0,998 €). Drug ponudnik je zgolj podražil dizel (1,002 €), pri tretjem pa cene goriv zaenkrat še ostajajo enake. 

cene goriv
Goriva.si
Prve podražitve in pocenitve naftnih derivatov.

cene goriv
Goriva.si
Prve podražitve in pocenitve naftnih derivatov.

cene goriv
Goriva.si
Prve podražitve in pocenitve naftnih derivatov.

naftni-derivati cene