vestnik

Prvi pomurski McDonalds bo prinesel okoli 50 novih delovnih mest

T. M., 28. 10. 2019
Arhiv Svet24
V Sloveniji že deluje 20 restavracij McDonalds
Aktualno

Načrtovana soboška restavracija znane ameriške verige s hitro hrano bo vrata odprla predvidoma 10. avgusta naslednje leto.

Mestna občina Murska Sobota je objavila osnutek sprememb zazidalnega načrta, ki med drugim zajema območje trgovskega središča BTC. S tem so končali ugibanja o tem, ali bo znana ameriška veriga restavracij s hitro prehrano McDonalds prišla v pomursko prestolnico, o čemer smo poročali že lansko leto. Direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota Mitja Horvat potrjuje, da so dosegli dogovor s podjetjem Alpe-Panon, ki je nosilec franšize McDonaldsa v Sloveniji, s pogovori so začeli že septembra lansko leto. Če bodo spremembe prostorskih aktov pravočasno sprejete in jim bodo šle na roko tudi zimske vremenske razmere, bo prva pomurska restavracija McDonalds vrata odprla predvidoma 10. avgusta prihodnje leto. Investicijo v gradnjo objekta in pripadajoče infrastrukture vodi BTC, McDonalds pa bo najemnik objekta.

mcdonalds
MOMS
Prva pomurska restavracija McDonalds bo na območju trgovskega središča BTC

Predvidena vrednost investicije je od 2 do 2,5 milijona evrov. Zaradi prihoda priljubljene verige v soboškem BTC-ju načrtujejo v povprečju od šest- do desetodstotno povečanje obiska na letni ravni. Poleg standardne restavracije bo zgrajen tudi tako imenovani McDrive, kjer je možno hrano naročiti in prevzeti iz avtomobila. Horvat pojasnjuje, da bo uvoz v trgovsko središče z glavne ceste proti Nemčavcem še vedno urejen na enak način, hkrati bo urejen poseben vozni pas za McDrive, tako da nova ureditev po njegovem mnenju ne bo pomenila dodatne obremenitve prometa v tem delu mesta. V restavraciji bo tudi kavarna McCafe. Po besedah Horvata McDonalds za potrebe soboške restavracije načrtuje okoli 50 novih zaposlitev, točna številka novih delovnih mest bo na koncu odvisna od trenutnih potreb. Restavracija bo zgrajena med stavbo BTC-ja in poslovno stavbo družbe Murska transport, v kateri je poleg sedeža družbe med drugim tudi kitajska restavracija. Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka sprememb zazidalnega načrta bo trajala do 25. novembra.

mcdonalds1
Pixabay
Soboški McDonalds bo imel tudi McDrive in McCafe

V Sloveniji sicer deluje 20 restavracij McDonalds, in sicer šest v Ljubljani, štiri v Mariboru, dve v Celju, en McDonalds pa imajo Domžale, Velenje, Novo mesto, Koper, Kranj, Lesce, Ptuj in Nova Gorica. Družba Alpe-Panon ima na območju celotne države več kot 600 zaposlenih. V lanskem letu so ustvarili 45 milijonov evrov prihodkov in 2,5 milijona evrov dobička.

Sicer ne gre za prve načrte o McDonaldsovi restavraciji v Murski Soboti, v preteklosti so se v različnih investitorskih kombinacijah kot možne lokacije za restavracijo McDonalds med drugim omenjali prostori nekdanje Podmornice v Slovenski ulici, prostori nekdanje Družbene prehrane, prostori trgovine Park in lokacija ob soboškem izvozu s pomurske avtoceste, a se v nobenem od teh primerov napovedi niso uresničile.

mcdonalds hitra-hrana