vestnik

Puklavec Family Wines z novo linijo vin Instinct

Vestnik, 31. 1. 2020
Osebni arhiv
Osebni arhivVladimir Puklavec, Tatjana Puklavec, Dane Jovanov in Mitja Herga so nazdravili z vini Instinct.
Aktualno

Priznana vinska klet je na včerajšnjem dogodku predstavila novo blagovno znamko za rdeča vina, ki so pridelana v njihovi butični vinski kleti v Severni Makedoniji.

Rdeča vina iz Negotina dopolnjujejo njihov trenutni asortima belih vin iz Ljutomersko-Ormoških Goric, s povezovanjem med Slovenijo in Severno Makedonijo pa sledijo zastavljenemu cilju, to je predvsem ustvarjati najboljša vina in hkrati upoštevati DNK regije.

Lastnik vinske kleti Puklavec Family Wines Vladimir Puklavec
Osebni arhiv
Lastnik vinske kleti Puklavec Family Wines Vladimir Puklavec.

V butični kleti Puklavec Family Wines Negotino se prepletata sodobna tehnologija in tradicija zorenja vina v lesenih vinskih sodih, tam pa se je rodila nova linija vin. Blagovna znamka Instinct nosi pomenljivo ime in sporočilo, kot so pojasnili, je instinkt v vseh nas prirojen. 

puklavec-family-wines, instinct
Osebni arhiv
Grajska vinoteka Strelec na Ljubljanskem gradu ob predstavitvi nove linije Instinct iz vinske kleti Puklavec Family Wines.

puklavec-family-wines, instinct
Osebni arhiv
Direktor in glavni enolog makedonske vinske kleti Puklavec Family Wines Negotino, dr. Dane Jovanov, ki je tudi kreator vin Instinct.

Vina iz makedonske kleti predstavljajo edinstvene in mogočne živali, povezane z njim. Pri Merlotu lahko doživimo naravne karakteristike volka, ki je inteligenten, zvest, zaščitniški in čustveno navezan na ostale v skupini. Vranec je kot konj, poln lokalnega ponosa, aroganten, strasten in energičen. Cabernet Sauvignon se najbolje povezuje z odločnimi in neustrašnim orlom, ki je bil ustvarjen s pozornostjo do detajlov. 

Vina Instinct
Osebni arhiv
Vina Instinct.

Nova linija vin je namenjena tudi tujim trgom, saj vinska klet Puklavec Family Wines, ki velja za enega večjih slovenskih izvoznikov vina, med svoje ključne izvozne trge poleg Hrvaške prišteva še Nizozemsko, Nemčijo, Veliko Britanijo, Poljsko in Brazilijo. 

puklavec-family-wines, instinct
Osebni arhiv
Gostje so se sprehodili ob kulinaričnih mojstrovinah Chefa Igorja Jagodica, ki je imel nalogo ustvariti pravo kulinarično spremljavo za vina Instinct.

puklavec-family-wines nova-linija-vin instinct