vestnik

Purič zapušča mesto ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Vestnik, 20. 9. 2019
STA
Dr. Iztok Purič odstopa z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.
Aktualno

Iztok Purič odstopa z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, so danes sporočili iz SAB. "Minister se je za odstop odločil iz osebnih razlogov, v SAB njegovo odločitev spoštujemo," so zapisali.

Purič je v odstopni izjavi, ki jo je že predal predsedniku vlade, zapisal, da so na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) v času njegovega mandata uspeli narediti tisto, česar ekipe pred njim niso znale ali pa niso zmogle narediti. »Ob nastopu mandata sem povedal, da bo moja absolutna prioriteta ureditev informacijskega sistema SVRK. Moj predhodnik in strankarski kolega Marko Bandelli me je namreč opozoril, da samo zaradi tega, ker prejšnje ekipe na SVRK glede informacijskega sistema niso opravile svojega dela, Sloveniji grozi dokončna izguba že dodeljenih in porabljenih 180 milijonov evrov evropskih sredstev.
Že moj predhodnik se je odločno zavzel za rešitev teh ogroženih sredstev, pod mojim vodstvom smo z aktivnostmi nadaljevali in denar tudi uspeli rešiti! To je bil pomemben dosežek vseh zaposlenih na SVRK in tudi pomemben dosežek naše vlade. Dobili smo zagon za spopad z največjo oviro – informacijskim sistemom SVRK.
Če se izrazim v kolesarskem žargonu, smo pri tem spopadu opravili težko gorsko dirko in dosegli veliko zmago. Informacijski sistem zdaj deluje, kar omogoča normalno črpanje evropskih sredstev,« je zapisal dr. Purič.

iztok-purič minister-za-razvoj-in-kohezijsko-politiko odstop