vestnik

Radenska soboški bolnišnici namenila del sredstev za nakup aparature za ultrazvočno diagnostiko

Ines Baler, 8. 7. 2020
Ines Baler
Radenska Splošni bolnišnici Murska Sobota donirala 30 tisoč evrov.
Aktualno

Radenska Adriatic je Splošni bolnišnici Murska Sobota oziroma Ginekološko-porodniškemu oddelku donirala 30 tisoč evrov. Ta denar je bolnišnica uporabila za nakup aparature za ultrazvočno diagnostiko.

Aparatura je vredna 48.500 evrov, preostali znesek za nakup pa je dodala bolnišnica. Ultrazvočni diagnostični aparat za področje ginekologije in porodništva je zaradi manjše dimenzije in teže mobilen in primeren za premikanje med ambulantami in za uporabo v operacijskem bloku. Omogoča avtomatizirane biometrične meritve ploda in analizo 3D anomalij maternice. 

sbms, radenska, donacija
Ines Baler
Radenska je Splošni bolnišnici Murska Sobota donirala 30 tisoč evrov.

Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec je ob tem povedal, da ta aparat za bolnišnico pomeni veliko pridobitev, saj bo pripomogel k hitri diagnostiki ginekoloških in porodnih stanj. Dodaja, da je ginekološko-porodniški oddelek eden od štirih osnovnih oddelkov vsake splošne bolnišnice. "Tudi sicer radi povemo, da so otroci največje naše bogastvo, zato se pri njih trudimo zagotoviti čim boljše pogoje za diagnostiko porodnih stanj in spremljanje nosečnosti," še pravi Korošec. Ker število porodov po njegovih besedah v Sloveniji ne raste, se je treba toliko bolj truditi za zdravo nosečnost, porod in normalen razvoj novorojenčkov. Izrazil je tudi željo, da bi se čez čas v Pomurju spet rodilo več kot tisoč novorojenčkov. 

sbms, tiskovna-konferenca, radenska, donacija
Ines Baler
Radenska Splošni bolnišnici Murska Sobota donirala 30 tisoč evrov.

Marian Šefčović, direktor Radenske Adriatic, je poudaril, da je ta donacija prvi korak k dolgotrajnemu sodelovanju med njihovim podjetjem in bolnišnico, dodal pa, da so se za to dobro delo odločili, ker čutijo odgovornost do okolja, v katerem poslujejo. Podjetje je tudi v času epidemije skušalo pomagati različnim ustanovam z donacijami njihovih proizvodov ali zaščitno opremo. "Takrat je tudi prišlo do ideje, da spodbudimo naše zaposlene, ki so še vedno imeli delo. Torej, da lahko tudi oni zberejo denar. Presenetili so nas in iz svojih plač zbrali 15 tisoč evrov, Radenska pa je ta znesek podvojila in ga namenila bolnišnici, ki se je odločila, da kupi ultrazvočno napravo," je opisal.

sbms, murska sobota, radenska, marian Šefčović
Ines Baler
Marian Šefčović, direktor Radenske.

Šefčović je še dodal, da so pomoč za otroke izbrali zato, ker so ti naša prihodnost, ugotovili pa so tudi, da se je 145 od skupno 274 trenutno zaposlenih v Radenski rodilo prav v soboški bolnišnici. Direktorica marketinga v Radenski Egle Wehle je ob tem še dejala, da podjetje tudi sicer s projektom Trojčki pomaga družinam novorojenih trojčkov. 

sbms, murska sobota, radenska, egle wehle
Ines Baler
Egle Wehle, direktorica marketinga pri Radenski,

Ultrazvočna aparatura, ki jo je bolnišnica kupila, bo nadomestila starejšo in že dotrajano, tako Peter Janko, predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka. Radenska pa je lahko s svojim dejanjem vzor ostalim podjetjem, je še zaključil.

sbms, peter janko
Ines Baler
Peter Janko, predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka.

sbms radenska donacija ginekološki-porodniški-oddelek
Kaj zdaj berejo drugi