vestnik

Radgonski učenci na obisku pri okoljskem ministru

Vestnik, 9. 1. 2020
Ministrstvo za okolje
Učenci so projekt predstavili Simonu Zajcu.
Aktualno

Učenci Osnovne šole Gornja Radgona, ki so sodelovali v projektu Bodi nežen, planet ti bo hvaležen in sto dni nosili iste hlače in majico, so se srečali z okoljskim ministrom Simonom Zajcem.

Naj spomnimo, da je deset osmošolcev OŠ Gornja Radgona za sto dni spremenilo navade oblačenja, s tem pa opozorili na preveliko potrošnjo za stvari, ki jih ne potrebujemo. Vse od prvega šolskega dne so v šolo prihajali v istih majicah in kavbojkah, slekli in pospravili pa so jih 10. decembra. Včeraj so Tian Fras, Tia Petrovič, Zoja Bibič, Julija Fridau Lasbaher, Gal Kuzmič, Alex Wolf, Zara Kristl, Nina Katarina Kozar, Eva Hanc in Lara Lehko v družbi mentorice Vere Granfol in ravnatelja Dejana Kokola projekt predstavili ministru. Poudarili so, da šteje že en korak, opozoriti pa so želeli predvsem na posledice, ki jih imata za okolje tekstilna industrija in potrošniška naravnanost. 

oš-gornja-radgona, obisk-pri-ministru
Ministrstvo za okolje
Učenci so projekt predstavili Simonu Zajcu.

Kot so zapisali na spletni strani ministrstva, je Simon Zajc povedal, da taki otroci, učitelji in akcije spreminjajo svet. Izpostavil je, da je skrb za naš planet nujnost, obenem pa otrokom razložil, kako pomembno je vztrajati pri stvareh, v katere verjameš in se zanje zavzemaš, ne glede na to, če se občasno srečaš z neodobravanjem okolice. Ob koncu jim je še obljubil, da jih bo letos obiskal v Gornji Radgoni. 

oš-gornja-radgona bodi-nežen-planet-ti-bo-hvaležen simon-zajc okoljsko-ministrstvo