vestnik

Ravnatelj Branko Lah zapustil velikopolansko šolo  

Majda Horvat, 9. 4. 2018
Majda Horvat
Branko Lah je kmalu po imenovanju za ravnatelja iskal novo priložnost drugje.
Aktualno

Šolo drugič vodi kot vršilka dolžnosti ravnateljice Danijela Apatič. Župan Jaklin zanika, da je za Lahov odhod krivo slabo sodelovanje med njima. 

Dosedanji ravnatelj velikopolanske osnovne šole Branko Lah iz Zgornje Kungote je pred iztekom mandata sporazumno zapustil osnovno šolo Miška Kranjca v Veliki Polani. Njegovo vodenje je s prvim aprilom prevzela v. d. ravnateljice Danijela Apatič. Lah je ravnateljevanje prevzel septembra 2015, a se kmalu po tem začel prijavljati na razpise za prosto mesto ravnatelja na različnih šolah po Sloveniji. Pred kratkim naj bi postal ravnatelj na eni od ljubljanskih osnovnih šol

c97751191a347e1b93f485b7baeed275
Majda Horvat
Ravnatelj je odšel.


Velikopolanski župan Damijan Jaklin je zanikal, da bi z Lahom slabo sodelovala, kakor tudi, da je razhajanje med njima bil vzrok za Lahov odhod. Lahove odločitve pa ne želi komentirati in njegovega ravnateljskega dela ne ocenjevati. Oziroma bo to storil, tako Jaklin, pozneje, najverjetneje na prvi seji občinskega sveta. Glede Apatičeve pa je župan dejal, da je z njenim delom bil zadovoljen že v času, ko je prvič opravljala naloge vršilke dolžnosti ravnateljice.
Apatičeva, ki je na šoli zaposlena kot učiteljica, je ustanovo vodila kot vršilka dolžnosti pred imenovanjem Laha za ravnatelja, vendar se na takratni razpis za prosto delovno mesto ravnatelja, na katerega so prispele tri vloge, ni prijavila.

Branko lah OŠ velika polana Danijela Apatič
Kaj zdaj berejo drugi