vestnik

Ravnateljica jih je spomnila na šolske dogodivščine

V. T., 21. 9. 2018
Peter Juhnov
Po dvajsetih letih so se spet veselili skupaj.
Aktualno

Po dvajsetih letih so se srečali sošolke in sošolci OŠ Cankova, ki so v šolo vstopili leta 1990.

Po dveh desetletjih, kar so zapustili šolske klopi, pravi Nino Šnurer Kacijan, so se nekdanji sošolci in sošolke na njegovo pobudo strinjali, da se spet snidejo: “Od 38. sošolcev se nas je zbralo 21. Večina jih službuje in živi v domačih krajih v Prekmurju, nekaj pa jih je tudi na začasnem delu in bivanju v Ljubljani in Avstriji; so se pa na vabilo odzvali vsi, tudi tisti, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov niso mogli priti na srečanje.”

Sošolke in sošolci so se zbrali na dvorišču Osnovne šole Cankova, kjer jih je pozdravila sedanja pomočnica ravnateljice cankovske osnovne šole Brigita Kolmanko in jim razkazala šolo; ko so jo obiskovali oni, je pouk potekal namreč še v starih prostorih, nato pa so na Cankovi zgradili novo. Nino: “Na začetku srečanja se nam je pridružila tudi naša tedanja ravnateljica Hilda Vogrinčič, ki nas je spomnila na nekaj prijetnih, pa tudi malo manj prijetnih dogodivščin, ki jih je imela z nami. Ob koncu pa se nam je pridružila tudi sedanja ravnateljica OŠ Cankova, Jolanda Maruško.”

Ob tem je nastala tudi fotografija pred osnovno šolo, dodaja Nino: “Srečanje smo ob dobri hrani in pijači, ter glasbipozno v noč nadaljevali v okrepčevalnici Zlatka v Korovcih; z nami pa je bila tudi naša takratna ravnateljica Hilda Vogrinčič.” Imeli so se odlično, so povedali nekdanji sošolci in sošolke, obujali so spomine na otroška leta in hkrati že gledali v prihodnost, saj so že določili leto njihovega prihodnjega srečanja.
Peter Juhnov
Dvajseta obletnica konca osnovnega šolanja sošolcev, ki so se vpisali leta 1990.
OŠ Cankova obletnica osnovne šole