vestnik

Razdelili 2,8 milijona evrov

Majda Horvat, 9. 12. 2019
Jure Zauneker
Madžarska pomoč za spodbujanje gospodarske rasti manjšine je tudi tokrat namenjena predvsem za vlaganja v kmetijstvo. Fotografija Jure Zauneker
Aktualno

Zavod za regionalni razvoj madžarske narodnosti Profutura Lendava je predstavil rezultate tretjega razpisa nepovratnih sredstev za spodbujanje gospodarskega razvoja regije, kjer živi madžarska manjšina.

Ta je bil objavljen 22. julija, nanj pa je prispelo 369 vlog. Štiri petine vlog je povezanih z vlaganjem v kmetijsko dejavnost, preostale pa s podjetniškimi projekti. Skupna vrednost vlog je 2,9 milijona evrov, kar nekoliko presega razpisani znesek 2,8 milijona evrov.
Vlogo za pridobitev subvencije za kmetijstvo je oddalo 299 vlagateljev, od tega jih je bilo 161 uspešnih, skupna odobrena vrednost je 2,1 milijona evrov. 112 vlog bo čakalo na morebitna dodatna sredstva.
Trinajst vlog zavrnjenih
Podjetniške projekte je prijavilo 70 vlagateljev, uspešnih je bilo 57 vlog, ki jim bo skupaj namenjenih 820 tisoč evrov. Trinajst vlog je bilo zavrnjenih, ker niso bile skladne s strategijo razvoja gospodarstva.
Zavod Profutura je pozitivno rešene vloge skupaj s tistimi, ki čakajo na morebitna dodatna sredstva, poslal končnemu odločevalcu, to je madžarsko zunanje ministrstvo, pred tem pa je o prejemnikih razpravljal tudi svet zavoda Profutura. Prejemniki subvencije bodo pogodbo podpisali predvidoma ta mesec, tako da bi še v tem letu lahko prejeli odobren denar. 
profutura-lendava nepovratna-sredstva