vestnik

RAZKRIVAMO: Gostišče Šinjor v roke soboškega podjetnika

Rok Šavel, 15. 2. 2022
Rok Šavel
Po zagotovilih novega lastnika bo ime Šinjor ostalo še naprej.
Aktualno

Gostilna v Martjancih s stoletno tradicijo ima novega lastnika.

Nekoč priznana gostilna v Martjancih, katere zgodovina sega v daljno leto 1898, je na dražbi iskala novega lastnika, ki bi ji povrnil staro slavo. V stečajnem postopku vdove zadnjega lastnika jo je stečajni upravitelj Grega Erman, skupaj s prizidkom in stanovanjsko hišo z nastanitvenimi sobami (penzion) v skupni izmeri 2.512 kvadratnih metrov, prodajal po izklicni ceni 196.500 evrov.


Emruli bo obudil gostinsko dejavnost


Za dražbo so bile vplačane tri varščine, k sami dražbi, ki se je odvila včeraj v Ljubljani, pa sta pristopila dva dražitelja. Kot nam je potrdil stečajni upravitelj, je bila izklicna cena dvakrat povišana, uspešni dražitelj pa je ponudil 199.500 evrov.

šinjor
Rok Šavel
Gostilna Šinjor je bila s celotnim kompleksom prodana za slabih 200 tisočakov.

Kupec je znani soboški podjetnik Istref Emruli, ki je za Vestnik.si povedal, da želi oživiti tradicionalno gostišče, pri tem pa računa tudi na nepovratna sredstva. Kdaj bi lahko prišlo do ponovnega odprtja gostilne, ki bo ohranilo staro ime, je sicer še prezgodaj govoriti, saj je gostišče v relativno slabem stanju in potrebuje prenovo, bo pa do takrat zagotovo funkcionalen bližnji penzion. Kot je še povedal novi lastnik Šinjora, namerava za upravljanje gostišča poiskati lokalnega gostinca, za nakup pa se je odločil tudi zaradi tega, da objekt ostane v domačih rokah, saj naj bi se zanj zanimali tudi investitorji iz Rusije in Madžarske.
šinjor dražba istref-emruli MARTJANCI