vestnik

Razkrižje v Turistični patrulji prejelo dve priznanji

Vida Toš, 19. 4. 2018
Arhiv Občine Razkrižje
Poleg priznanja za 2. mesto je Občina Razkrižje prejela še priznanje z naslovom Dežela likerjev in hobitov.
Aktualno

Akcijo Turistična patrulja pripravljajo Novice svet 24.

V omenjeni akciji je sodelovalo šestnajst slovenskih občin. Vse do predzadnjega kroga je bila Občina Razkrižje vodila, saj je imela 92 točk od 100 možnih. Na koncu so končali na 2. mestu - gre za kategorijo po ocenjevanju tujih državljanov. 1. mesto je osvojila Občina Gorenja vas-Poljane, 3. mesto pa Občina Bohinj.

8672f8ca01ad2c96754eca0f17fd4a86
Arhiv Občine Razkrižje
Med 16. sodelujočimi je Razkrižje pristalo na 2. mestu po ocenjevanju tujih državljanov.


Poleg tega priznanja pa je Razkrižje prejelo še posebno priznanje. Po ocenjevanju tujih državljanov je namreč občina Razkrižje "Dežela likerjev in hobitov". Priznanje pa je prejela zaradi odlične pridelave domačih likerjev družine Draga Makovca iz Šafarskega in Janeza Tivadarja iz Gibine.


K temu pa sta svoj del primaknila še izvirna ponudba družine Mirka Žižka iz Šafarskega z njegovimi zemljankami ter prazgodovinska naselbina Turistično narodopisnega društva Razkrižje.


Podelitev priznanj je bila v Zdraviliškem parku Term Dobrna. Tam je bilo tudi 50 najaktivnejših prostovoljk in prostovoljcev ter turističnih ponudnikov, ki so se organizirali in v okviru razkriškega turistično narodopisnega društva pripotovali v Dobrno.

Arhiv Občine Razkrižje
Turistična patrulja je na 1. mesto dala Občino Gorenja vas-Poljane, 2. je Razkrižje, 3. mesto pa je zasedla Občina Bohinj.
razkrižje TURISTIČNA PATRULJA