vestnik

(FOTO) Razstava fotografij Foto-video kluba Lendava

Jože Gabor, 21. 12. 2021
Jože Gabor
Razstava fotografij Foto-video kluba Lendava
Aktualno

V preddverju lendavske gledališke in koncertne dvorane so odprli letošnjo zaključno fotografsko razstavo članov Foto-video kluba Lendava.

S tem zaključujejo svoje letošnje aktivnosti, ki jih je kljub pandemiji bilo kar precej, je povedal predsednik Foto-video kluba Lendava Borut Graj. V avli lendavske gledališke in koncertne dvorane so tudi lani ob zaključku leta pripravili razstavo. Na zaključni razstavi v lendavskem kulturnem domu se avtorji predstavljajo s fotografijami, ki so tudi njim najbolj blizu, jim veliko pomenijo: »Motivi razstavljenih fotografij so zelo različni, od pokrajine do portretov. Nastale so tako v Prekmurju, kakor tudi drugje po Sloveniji in v drugih državah. Na ogled je 26 fotografij naših trinajstih članov, torej je vsak iz svoje zbirke fotografij izbral dve.«

razstava-fotografij-foto-video-kluba-lendava
Jože Gabor
Razstava fotografij Foto-video kluba Lendava

Člani Foto-video kluba Lendava so imeli prejšnji mesec tudi v Centru Banffy v Lendavi fotografsko razstavo z naslovom Od Pinc do Hodoša, kjer so predstavili življenje na obeh straneh meje z Madžarsko. Njihov član, fotograf Bojan Sobočan, je v avli Univerzitetne knjižnice Maribor razstavljal zbirko svojih fotografij Zlomljena. Razstavo so pripravili ob 10. obletnici Svetovalnice za žrtve nasilja in zlorab Maribor.

razstava-fotografij-foto-video-kluba-lendava
Jože Gabor
Razstava fotografij Foto-video kluba Lendava

Septembra so se člani Foto-video kluba Lendava predstavili na razstavi v Srbiji, v vojvodinskem mestu Kanjiža v sklopu 69. literarnega tabora. Junija pa so v lendavskem Muzeju meščanstva pripravili razstavo njihove članice Dore Tüske z naslovom Modri cvet cianotopije. Borut Graj se je z razstavo svojih fotografij z naslovom Potovanje predstavil v Studiu madžarskih programov RTV Slovenija v Lendavi. Članica Biserka Sijarić pa je svoje fotografije predstavila na razstavi v Varaždinu. V Foto-video klubu Lendava se lahko pohvalijo tudi z dobrim sodelovanjem s fotografskimi društvi iz sosednjih držav.

razstava foto-video-klub-lendava lendava
Kaj zdaj berejo drugi