vestnik

Rdeči križ za varno in povezano družbo

Vida Toš, 8. 5. 2018
Andrej Bedek
Defibrilator v Lemerju.
Aktualno

Svetovni dan Rdečega križa in polmeseca ter teden Rdečega križa v Sloveniji

8. maj je svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca in 8. maja se v Sloveniji začne tudi teden Rdečega križa; trajal bo do 15. maja. V tem tednu bodo območna združenja pripravila številne aktivmosti, s katerimi želijo javnosti približati svoje delovanje.


Programi območnih združenj v tem tednu vključujejo številne prikaze nudenja prve pomoči, s katerimi zmanjšujejo strah pred nudenjem prve pomoči na kraju nesreče in obnavljajo znanje pri splošni javnosti.

2fe23bbc9cb00b653cb5dfb27d0c84c4
Vaja oživljanja.


Prav takoprikazujejopravilno uporabo defibrilatorja, temeljne postopke oživljanja, spodbujajo krvodajalstvo z določanjem krvnih skupin in vpisovanjem novih darovalcev v bazo krvodajalcev. Mnoga območna združenja pripravijo tudi dneve odprtih vrat, na katerih si obiskovalci lahko ogledajo prostore in spoznajo lokalne prostovoljce.

8fab93e84405b4d3681f0933cd0a76e9
Tinkara Primec
Delavnice učenja oživljanja.

V tem tednu, pravijo pri Rdečem križu, lahko skupaj razmislimo o vrednotah humanosti, solidarnosti in dobrodelnosti, s katerimi skušamo vsaj deloma zmanjševati razlike in razslojevanje v družbi. Verjamemo, da lahko z upoštevanjem humanitarnih načel ustvarimo takšno družbo, na katero bomo ponosni in v kateri se bomo počutili varni in povezani.

rdeči križ svetovni dan Rdečega križa teden Rdečega križa v Sloveniji
Kaj zdaj berejo drugi