vestnik

Rekla je DA: Čeprav mu je šla najbolj na živce 

Vida Toš, 19. 4. 2018
Osebni Arhiv
Cerkveno sta se poročila v Piranu.
Aktualno

Bila sta sošolca v srednji ekonomski šoli v Murski Soboti; samo v prvem letniku. A bilo je dovolj. Oziroma sprva je bilo njemu nje celo preveč: “Šla mi je najbolj na živce,” se na vprašanje, kaj je bilo na njej tako zelo posebnega, da je med vsemi sošolkami izbral prav njo, smeje Damjan Vuzem iz Murske Sobote. Jasmina, ki se že eno leto piše Vuzem, do 29. aprila 2017 pa se je pisala Sečko, pa v hipu doda: “A jaz sem vztrajala (smeh).”

Ključnaje bila čokolada s karamelo

Jasmina in Damjan sta danes stara 32, ko sta skupaj gulila srednješolske klopi in se je njuna zgodba pravzaprav začela, sta jih imela 16. “Bila sva malo boljša prijatelja kot z ostalimi sošolci,” začne Damjan: “In ko smo šli kdaj kam, sva šla mogoče midva sama malo stran (smeh).” A začetek ni bil tak. V razredu 32 dijakov je bilo kakih 12 fantov, se spominja Jasmina: “Tako da je imel Damjan večjo izbiro od mene, a meni je bilo takoj jasno, kdo mi je najbolj všeč.” No, Damjanu je bilo kristalno jasno, kdo mu ni najbolj všeč: “Bom kar povedal, tako kot je bilo,” se, po tem, ko se z Jasmino spogledata, zasmeje kmalu bodoči očka: “Meni je ona šla najbolj na živce. Če smo recimo kje sedeli za mizo, pa je prišla ona zraven - ali sem šel sam stran, ali pa sem njej rekel, da naj gre. Tako mi je bila antipatična …” “Jaz sem pa vztrajala,” se nasmeje Jasmina, ki je lepega dne iz šolskega nahrbtnika potegnila asa - Toffife čokoladice: “Ki jih ima Damjan od nekdaj najraje. Jaz tega sicer takrat nisem vedela, bilo pa je lepo naključje. Damjan tako ali tako najprej ni hotel vzeti. No, potem se je pa le opogumil.” Damjan: “Potem pa sem vzel čokoladico in sva morala tisto uro skupaj sedeti.”
Jasmina pa pravi, da jo je Damjan zamikal, ker je izstopal: “Bil je tak bolj ‘huligan’, športnik, nogometaš … seveda si niti eden od naju ni mislil, da bo trajalo.”

cd5a2569e5c03c4ca4077c16356eb0d1
Osebni Arhiv
Jasmini in Damjanu Vuzmu so se uresničile sanje; poročila sta se ob morju.

Zaroka ob morju

Pa je in še danes traja. V prvem letniku sta se torej spoznala, pri sedemnajstih povedala doma in šla prvič skupaj na morje. “Potem pa sva tako krpala, da sem enkrat jaz spal pri njej, drugič ona pri meni, pa sva rekla - kaj pa, če bi poskusila,” se spominja Damjan. “Pa bova videla, če je to to (smeh).” Jasmina: “In sva na Lendavski - danes sva en vhod naprej - najela stanovanje. Bilo je pred šestimi leti in tam sva bila tri leta. In sva si rekla: ‘Dobro je, gre nama skupaj’ (smeh).” Nato sta kupila stanovanje in, ko sta ga uredila, je bil čas za nov korak.
“In sem jaz predlagal, da bi se poročila. Ko je bila Jasmina stara 30 let, sem razmišljal, kaj ji dati za darilo. Pa sem vzel v solinah v Lepi Vidi masažo z blatom ali nekaj podobnega.” “Ker pa nisem mogla takrat izkoristiti, saj je bilo že prehladno, sva šla na morje spet avgusta.” Takrat je Damjan izkoristil priložnost in ji tako poleti dodal še zaročni prstan: “Ko je prišla s tiste masaže, sem ji dal prstan. In ker sem malo vraževeren, sem rekel - zdaj pa se morava v enem letu poročiti.”

eaed735d40e562ea3e3153a0ecb5e360
Osebni Arhiv
Jasmini in Damjanu Vuzmu so se uresničile sanje; poročila sta se ob morju.

Poroka na pomolu

Oba, sploh Damjan, ki je nato okužil tudi Jasmino, pa obožujeta morje, zato sploh ni bilo vprašanje, kje bo poroka. “Zainimivo je bilo, vse te priprave. Za to sva potrebovala več kot pol leta,” pravi Damjan. “In ko sva vse uredila, pa je bil največji stres - ali bo vreme, ker je bil civilni del zunaj, na odprtem, na pomolu v Strunjanu. To so bile najine sanje: civilno na pomolu v Strunjanu, cerkveno pa v cerkvi v Piranu.” Cerkvena poroka se je začela ob 14.00, civlina pa ob 17.00. Damjan: “In kljub temu, da je zjutraj padal dež, je ob 12.00 že sijalo sonce (smeh).”

cf25887726af38a34fa5d093152275f6
Osebni Arhiv
Jasmini in Damjanu Vuzmu so se uresničile sanje; poročila sta se ob morju.


Zabava s 50. svati je bila čisto blizu usodnega pomola, kjer sta rekla da, v restavraciji Primorka.
Damjanu in Jasmini je do zdaj očitno vse šlo sanjsko. Čez dva meseca se jima bodo namreč uresničile naslednje sanje, saj pričakujeta novega člana družine Vuzem. Nekoč pa … “Nekoč, - upava, da prej, sicer pa, ko bova v penziji,” pravi Damjan “pa bova živela na morju. Res. To si želiva, oba. Na plaži bova sedela in gledala v morje. To je to.”



740883f1d0b559ee7fa3d0fe13514b71
Osebni Arhiv
Jasmini in Damjanu Vuzmu so se uresničile sanje; poročila sta se ob morju.

rekla je da ljubezen ne pozna meja Damjan in Jasmina Vuzem
Kaj zdaj berejo drugi