vestnik

Rekla je DA: In izbrancu za vedno spremenila žensko lestvico

I. B., 3. 10. 2018
Foto Tanja/poroka.si
S poroko so bili vsi več kot zadovoljni.
Aktualno

Leon Hadler iz Brezovcev od leta 2016 zaradi službe živi v Bolgariji. Tam je spoznal tudi svojo življenjsko sopotnico, s katero sta od avgusta srečno poročena.

Začetek njune zgodbe je bil zanimiv: »S kolegom sva šla na poslovno potovanje, ravno v tistem obdobju pa je v podjetje prišla nova finančna direktorica. Sodelavci so naju pričeli klicati, da je prišla čista desetka. Midva sva jo seveda šla iskat na Facebook, a je imela samo eno sliko. Rekla sva, šest bo«. Ko se je vrnil v s potovanja, jo je videl – Antoaneto – in ji začel govoriti v nemščini, a se ni zmenila zanj. Ni pa vedel, da Antoaneta ne govori nemškega jezika. Tako ju je nekaj trenutkov pozneje uradno seznanila sodelavka. »V službi sem jo prvič videl 17. novembra in od takrat v Bolgariji ni več ženske lestvice do deset, ampak samo do šest,« se pošali Leon.

Pot ju je vedno pripeljala skupaj

Antoaneta je bila na začetku še bolj zadržana, a je začela drugače razmišljati, ko so se njune poti vedno znova prekrižale. Tako na letališču v Avstriji, kot na avtocesti. Kot sta povedala, se je vse začelo po službeni božični zabavi. Bila sta na večerji, sprehodih, nato pa se je Leon pred novim letom odpravil na krajši dopust v Slovenijo. Antoaneta mu je pričela pisati, kdaj se vrne, a ji je on vztrajno zatrjeval, da ga še nekaj časa ne bo. Ni pa ji povedal, da je imel let že rezerviran. Tako se je vrnil v Bolgarijo ravno na novega leta dan, ko je tam močno snežilo. »Želela sva iti z letalom v en hotel, a je bilo zaradi snega vse zaprto. Tudi ceste, tako da sva se cel dan vozila in nama na koncu ni preostalo drugega, kot da sva se odpravila po njeno mamo in skupaj smo se odpeljali do Antoanetine hčere,« opisuje Leon. Do takrat je zanj vedela edino hčera, vsi ostali so Leona takrat šele spoznali.


f72c1725d20a29102551d926141880d8
Osebni Arhiv
Prekmurec in Bolgarka sta se zaročila lansko leto na Menorki.

Prekmurec in Bolgarka sta se zaročila lansko leto na plaži na Menorki. »Kupil sem šampanjec, prstan, prižgal sveče, ki pa jih je veter znova in znova upihnil,« prične Leon. Antoaneta pa smeje doda: »Tresel se je, mislila sem, da bo umrl. Mi je pa že v Sofiji povedal, da ima zame presenečenje, tako da sem malo sumila. Bilo je lepo«. Kot je dodal Leon, je Antoaneta mislila, da ji bo ključno vprašanje zastavil že dan prej, na eni od najlepših divjih plaž na svetu. A takrat je prstan iz varnostnih razlogov raje shranil v sobi in ga skril v žep naslednji večer, ko sta se odpravila na plažo. O odgovoru Antoaneta ni dolgo razmišljala, nekoliko se je »zapletlo« le pri njeni hčeri. »Moral sem vprašati tudi njo, če se strinja. Kar preko Messengerja sem ji napisal, ona pa mi je odgovorila, da bo razmislila in mi sporoči jutri. Takrat mi ni bilo vseeno, nato pa je čez minuto napisala, seveda,« tako Leon.

aa9f59afa193e821efcce85b66c209bb
Foto Tanja/poroka.si
Leon in Antoaneta Hadler.


a05c55fc7c39fa2b139744c5ff4f9734
Foto Tanja/poroka.si
Poročila sta se v Bodoncih, na prostem.

c833088fd1e3527116d83c3f7f5df856
Foto Tanja/poroka.si
Antoanetina hči se je z Leonom sprva malo pošalila, ko jo je vprašal, ali se lahko poroči z njeno mamo.


Po zaroki sta se zmenila, da se želita poročiti v roku enega leta. Ker imata svoj čas polno zaseden in planiran vnaprej, sta o izvedbi pričela razmišljati šele junija letos. Takrat sta tudi ugotovila, da imata prosto le še eno soboto in si rekla, da bo takrat poroka. »Imela sva dva meseca za priprave, našla sva letalske karte za Antoanetine sorodnike in prijatelje. Vsi dogovori z organizatorko Natašo iz agencije Wind pa so potekali preko telefona in elektronske pošte,« pripovedujeta. Poročila sta se v Bodoncih, na prostem. »Vedno sem si želela, da bom imela poroko zunaj, da bo zeleno, in da bom imela nekaj belega,« tako nevesta. Iz Bolgarije je prišlo 38 gostov, ki so si ogledali tudi Prekmurje, tako kot onadva pa so bili s poroko več kot zadovoljni. Kljub temu, da ni bila ravno po bolgarski tradiciji. Uspeli smo vse pravočasno organizirati, tako prevajalko za uradni del, kar narekuje zakonodaja, glasbo, okrasitev. »Bilo je tako, kot sva si predstavljala. Slovensko-bolgarska poroka, poslušali smo hrvaško glasbo in govorili angleško,« v smehu doda Antoaneta, ki prekmurščino razume, težave ji povzroča zgolj govor. Sicer pa pravi, da je naše narečje podobno dialektu enemu predelu Bolgarije.

1ae31d34ef63d672e708ffee6fb1ea96
Foto Tanja/poroka.si
Poročni ples sta se prav posebej naučila, sta povedala.

f1d503ff5d4549c0181c43308983c1da
Foto Tanja/poroka.si
S poroko so bili vsi več kot zadovoljni.


Tudi na veliki dan je Antoaneto čakalo presenečenje. V Bolgariji imajo po tradiciji na poroki namreč ognjemet. To je ona tudi omenila, Leon pa jo je nahecal, da to pri nas ni dovoljeno, da ne bo šlo. Ognjemet ji je seveda organiziral na skrivaj in ji izpolnil željo. Trenutno še živita v Bolgariji, a imata v načrtu čez nekaj let priti domov v Prekmurje. Tukajšnja narava, pokrajina in način življenja je namreč všeč obema.

2f7e813838254185c53de44cbdc96dc1
Foto Tanja/poroka.si
Leon je Antoaneti izpolnil tudi željo o ognjemetu.

53e93b404ae9d135835a03f34ddb722c
Foto Tanja/poroka.si
Poroka je bila takšna, kot sta si zamišljala.

Foto Tanja/poroka.si
Poročila sta se v Bodoncih, na prostem.
rekla je da Leon in Antoaneta Hadler bolgarija