vestnik

Rekla je DA: Za vedno ju je združila brca pod mizo  

Tadeja Lepoša, 28. 8. 2018
Osebni Arhiv
Karmen in Sandi Kar
Aktualno

Ah, ta ljubezen. Spet smo izbrskali zgodbo s srečnim koncem, tokrat sta z nami svojo ljubezensko pot delila Sandi Kar in Karmen Vrečič Kar, ki ju je Amorjeva puščica zadela na rojstnem dnevu Sandijevega sošolca v Strukovcih. Kljub razdalji, ki ju je ločevala, sta ostala skupaj ter pred tremi dnevi dahnila usodni da.

Tistega marčnega dne pred osmimi leti se še živo spominja Karmen, ki je sedela za mizo in klepetala s prijateljico. »Takrat sta prišla Sandi in njegov prijatelj do naju ter prisedla.« Pogovor je gladko stekel: »In takrat sem ga po pomoti brcnila pod mizo, v opravičilo sem mu namignila,« potem je enostavno nekaj preskočilo, z iskrico v očeh pripoveduje dekle iz Strukovec.

Ljubezen premaga vse razdalje

Kot ljubeče razlaga rjavolaska, sta pogovor tisti večer samo poglabljala, se spoznavala in enostavno videla, da imata veliko skupnega. Vendar je Karmen nadaljevala šolanje v Mariboru, »zato sva se videvala le ob vikendih, a ne vsak teden,« razlaga. A z vztrajnostjo in trdnostjo sta premagala razdaljo, si stala ob strani in medsebojno vez le krepila ter jo 25. avgusta tudi zapečatila.


94cc835c0b24d685403a922cdb6eff5d
Osebni arhiv
Njun poročni dan je bil kljub dežju sanjski.

Zaprosil jo je po glavni jedi

Sobotni večer je bil za Karmen usoden. Sandi jo je peljal na večerjo v restavracijo, toda tam se je izkazalo, da ima za bregom nekaj čisto drugega kot le navaden obrok. »Bilo je tri dni po mojem rojstnem dnevu, ko sva prišla v gostilno, je bil Sandi rahlo živčen,« se spominja.


Res, nenavadna sladica

Po glavni jedi navadno sledi sladica, a ta je bila res sladko nenavadna: »Meni ni bilo do nje, ker sem se že preveč najedla, a Sandi je vztrajal in trdil, da je sladico naročil že nekaj dni pred večerjo in je res nekaj posebnega.« In Karmen je popustila, ko je zagledala majhno lončeno posodico in štrleč okrasni robec, ji je postalo vse kristalno jasno. »Tega namreč pri Sandijevi posodici ni bilo. Pokrovček sem snela in seveda zagledala prstan, takrat je prišel do mene, pokleknil in zaprosil,« s čarom v očeh razlaga. Seveda je takoj privolila in začela sta priprave na dan D. Poroko sta namreč načrtovala eno leto.

c7421302369f5cb10fa681604946bd73
Osebni Arhiv
Poroko sta načrtovala eno leto.

Najprej sva se o poroki le nedolžno pogovarjala in omenila staršem. No, takrat pa se je začelo. Določitev datuma, urejanje prostora za zabavo, iskanje glasbene skupine, vse je potekalo zelo hitro in poročni dan je kar naenkrat bil pred vrati, pripovedujeta in v nadaljevanju priznavata, da je bilo poročno slavje najlepša stvar v njunem življenju.

cff9dbc36b2ecc12bffcadf3e2f19db0
Osebni arhiv
Spoznala sta se na prijateljevi rojstnodnevni zabavi.

Osebni arhiv
Sandi je Karmen zaprosil po glavni jedi.
rekla je da Karmen Vrečič Kar Sandi Kar poroka poročni dan