vestnik

Rekla je DA: Združil ju je izgubljeni pes

Tadeja Lepoša, 17. 7. 2018
Sanja Horvat
Klaudia in Patrik Barber. 
Aktualno

Življenje piše različne zgodbe, med njimi seveda tudi najlepše, tiste ljubezenske. Da to močno čustvo res ne pozna meja, dokazujeta Klaudia in Patrik. Slovenec in Madžarka, ki sta, kljub nekaterim oviram, danes srečno poročena in ponosna starša dečka Noela.

Triindvajsetletna Klaudia Dravecz Barber z Gornjega Senika in Patrik Barber sta se spoznala v Čepincih v bližini njegovega doma. Najverjetneje je bila usoda tista, ki ju je združila za vedno. »Klaudia je s prijateljem prišla po cesti in izobešala sta plakate. To je pritegnilo mojo pozornost in sem pristopil ter povprašal, kaj se je zgodilo. Zelo težko smo se sporazumeli, saj onadva nista vedla slovensko, angleško ali nemško, jaz pa ne madžarsko. A nekako je šlo in izvedel sem, da se je Klaudii izgubil pes,« z ljubečim pogledom razlaga Patrik.
Tako sta si izmenjala kontakte in življenje je teklo naprej. A triindvajsetletnik je stalno imel v mislih štirinožnega kosmatinca, no verjetno bolj Klaudio …

»Če bi videli, kako je Patrik iskal tega psa. Koliko pozornosti je namenil iskalni akciji, kot da bi nekaj čutil,« nam z nasmeškom na obrazu razkriva njegova mama Nada.

Mops ju je združil

Patrikov vložen trud se je obrestoval. Sivega mopsa so namreč po nekaj tednih 'izsledili' na bližnjem Hodošu in fant je takoj obvestil Klaudio o srečnem dogodku. Tako je bil kosmatinec ponovno v zavetju varnega doma, a potihem so se med njegovo lastnico in 'najditeljem' začele kresati iskre. »Nisva si več dopisovala le preko Facebooka, ampak sva začela hoditi na sprehode in se bolje spoznavati. Na začetku je bilo zelo težko zaradi jezika in sva za sporazumevanje uporabljala tudi Googlov prevajalnik!« se v smehu spominjata novopečena starša. Pred dobrimi štirimi tedni se jima je na skupni poti pridružil fantek Noel.

62cb4dab6cc23908136924c45ec73325
Sanja Horvat
Klaudia in Patrik Barber.

Druga obletnica še posebej romantična

Patrik se je počasi, a vztrajno učil madžarskega jezika: »Če želiš, se jezika lahko naučiš. Ni tako težko, saj madžarščina ne pozna slovničnega spola in rodilnika,« nam suvereno razlaga. Prav tako se slovenščine uči črnolaska, ki je pa zanjo malce težji oreh. Tako so dnevi minevali in kmalu je na vrata pozvonila njuna druga obletnica.

»Klaudio sem peljal na kosilo v Slovensko vzorčno kmetijo,« kjer je Patrik padel na kolena in ji postavil magično vprašanje. »Bila sem zelo vesela, pritekla pa je tudi solza sreče,« nam nostalgično pripoveduje triindvajsetletnica.


Začele so se priprave na veliki dan, ki pa je bil v krogu njunih najbližjih. »Poročila sva se le civilno v Murski Soboti, cerkveni obred pa je še pred nama,« pravi Patrik in dodaja, da je Klaudia takrat pod srcem že nosila otroka

581badfd7d6b9cdd15f288ca22065b06
Sanja Horvat
Klaudia in Patrik Barber.


9a259a83f98af2a15c8cf2e345bb696e
Sanja Horvat
Klaudia in Patrik Barber.

05a75c2f7ef8f3852428c53ad161489d
Sanja Horvat
Klaudia in Patrik Barber.

rekla je da patrik barber poroka ljubezen