vestnik

(ROGAŠOVCI) V drugem krogu Peurača in Ficko

Damjana Nemeš, 20. 11. 2022
Damjana Nemeš
Rihard Peurača s podporniki
Aktualno

Kandidaturo za župana so vložili Martin Ficko, Rihard Peurača (oba sta kandidirala s podpisi volivcev), Anton Perša (SDS) in Slavko Buček (Gibanje Svoboda).

Po vseh preštetih glasovih sta se v drugi krog uvrstila Rihard Peurača, za katerega je volilo 46,35 odstotka volivcev, ter Martin Ficko, za katerega je volilo 28,96 odstotka glasov.

občina-rogašovci, lokalne-volitve, rihard-peurača, martin-ficko
Damjana Nemeš
Martin Ficko s podporniki

Oba kandidata za župana sta z volilno udeležbo v občini zadovoljna, zadovoljna pa sta tudi z doseženim rezultatom. "Zahvaljujem se vsem, ki so prišli na volišča in nam izkazali zaupanje. Očitno je, da smo pripravili dober program, ki so ga volivci sprejeli. Tudi v prihodnjih dveh tednih ne mislimo ničesar spreminjati, program bomo predstavljali na način, kot smo ga doslej," je bil prvi odziv Riharda Peurače, ki je sicer takšen rezultat pričakoval. "V drugem krogu bomo poskušali pridobiti še teh nekaj odstotkov glasov," je še dodal dosedanji podžupan rogašovske občine. Za kandidaturo za župana se je odločil predvsem zato, ker je v zadnjih štirih letih kot občinski svetnik videl, katere stvari se dajo v občini še postoriti, sodeluje tudi pri številnih projektih, ki se že izvajajo, v prihodnje pa bo vsekakor veliko stavil na novo evropsko perspektivo ter projekte, s katerimi lahko še več postorijo za občino. V kolikor mu bo v drugem krogu uspelo premagati protikandidata, bo postal profesionalni župan. 

občina-rogašovci, lokalne-volitve, rihard-peurača, martin-ficko
Damjana Nemeš
Rihard Peurača

Tudi Martin Ficko je zadovoljen z doseženim rezultatom, saj so začeli iz ničle. "S povsem novo ekipo smo se pojavili na volitvah, zato moramo biti z rezultatom zelo zadovoljni," je poudaril in dodal, da bodo jutri začeli s pripravo načrtov za prihodnja dva tedna. "Naš prvi cilj je bil uvrstitev v drugi krog, ta cilj smo dosegli. Glede na to, da smo imeli sorazmerno kratek čas za nagovarjanje volivcev, bomo poskušali še bolj intenzivno predstaviti naš program."

občina-rogašovci, lokalne-volitve, rihard-peurača, martin-ficko
Damjana Nemeš
Martin Ficko

Ficko, ki v drugem krogu pričakuje zmago, je bil sicer že dva mandata občinski svetnik, kot je poudaril, da izredno dobro pozna občino in potrebe občanov, zato se je tudi odločil za kandidaturo.   

občina-rogašovci, lokalne-volitve, rihard-peurača, martin-ficko
Damjana Nemeš
Martin Ficko

občina-rogašovci lokalne-volitve