vestnik

Rop v Dolgi vasi: Madžara oropala menjalnico 

Vestnik.si, 27. 9. 2018
Nataša Juhnov
V gostilni Bistro na meji deluje menjalnica, ki je bila lani decembra oropana. 
Aktualno

Kriminalisti podali kazensko ovadbo zoper madžarska državaljana. Sum je, da sta lani decembra v Dolgi vasi izvedla oborožen rop. 

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije podali kazensko ovadbo zoper 33- in 49-letnega državljana Madžarske, ki sta utemeljeno osumljena, da sta 16. decembra lani v večernem času prišla v menjalnico, ki se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala v Dolgi vasi in izvedba oborožen rop.V navedeni zadevi je bila najprej podana kazenska ovadba zoper neznanastorilca, na podlagi zbiranja obvestil in sodelovanja z madžarskimivarnostnimi organi, pa sta bila storilca izsledena. Pridobila sta sipridobila protipravno premoženjsko korist v višini 6.000 evrov. Zoper obaje bila podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa.


ddb871b3ca65868326f5ab2b27e883c4
Nataša Juhnov
Odtujila sta šest tisoč evrov.


Naj spomnimo:V poslopju na nekdanjem mejnem prehodu v Dolgi vasi je gostilna Bistro na meji, tam pa deluje tudi menjalnica. Tisto decembrsko soboto sta roparja udarila tik pred zaprtjem lokala, bilo je ob 21.52. Ni ju zmotilo niti dejstvo, da je sto metrov stran policijska postaja. Uslužbenko sta po ropu zaklenila v notranjost in jo s plenom ucvrla neznano kam. Po družbenih omrežjih je takrat zaokrožil tudi posnetek varnostne kamere v menjalnici oziroma gostinskem lokalu, na katerem naj bi bil domnevni storilec.

kazenska ovadba Oborožen rop Dolga vas temno