vestnik

(VIDEO) Splošna omejitev gibanja na občine odpravljena, zbiranje na javnih površinah še prepovedano

STA, 29. 4. 2020
Nataša Juhnov
Od danes je odpravljena omejitev na občine.
Aktualno

Od danes ni več splošne omejitve gibanja na občine, od ponedeljka pa sledi postopen zagon številnih aktivnosti, ki jih bo mogoče opravljati ob upoštevanju navodil zdravstvene stroke, je po današnji seji vlade, na kateri so obravnavali sproščanje omejitvenih ukrepov ob epidemiji covida-19 v videonagovoru sporočil premier Janez Janša.

Odlok, ki je začel veljati danes, je prinesel nestrpno pričakovano odpravo prepovedi gibanja med občinami, ki je veljala točno en mesec, torej od 30. marca. Odlok sicer določa, da lahko občina med drugim še vedno prepove dostop na določene javne kraje in površine v občini.

Še naprej je tudi prepovedano zbiranje ljudi na javnih površinah. Izjema je dostop do storitev, ki jih je vlada že ali jih še bo sprostila, prav tako je že pred časom omogočila izvajanje športno-rekreacijske dejavnosti individualnega značaja. Vlada se je pri odločitvi za sproščanje ukrepov oprla na ugodne epidemiološke trende in tudi nacionalno raziskavo o razširjenosti covida-19. Od 3000 povabljenih je doslej povabilo sprejelo 1364 ljudi, danes pa je še zadnji dan za sprejem povabila.

koronavirus vlada ukrepi
Kaj zdaj berejo drugi