vestnik

S pasjimi prijatelji prehodili deset kilometrov

Vestnik.si, 6. 1. 2022
Osebni arhiv
Kinološki pohod po Goričkem.
Aktualno

Športno kinološko društvo Goričko - Enota reševalnih psov Pomurja je pripravilo kinološki pohod po Goričkem.

Društvo, ki je lani praznovalo 30 let delovanja, je nedavno uspešno izvedlo tradicionalni prednovoletni kinološki pohod po Goričkem. Kot je povedal Rudi Stegmüller, se je pohoda udeležilo največ pohodnikov doslej, bili pa so predstavniki različnih generacij in iz obeh bregov Mure. S štirinožnimi prijatelji so v dveh urah prehodili deset kilometrov. Po pohodu je sledilo druženje s pogostitvijo in dogovorom za nadaljnje kinološke podvige. 

kinološko-društvo-goričko, pohod
Osebni arhiv
Kinološki pohod po Goričkem.

Kot pravi Stegmüller, treningi potekajo vsako nedeljo od 9. ure naprej, in sicer za vse do sedaj vključene kinološke pare kot tudi za novince, ki bodo v jesenskem času opravljali BBH izpit. "Zaključujejo pa se tudi prijave za celoletno strokovno usposabljanje in pridobitev teoretičnega in praktičnega znanja in nato opravljanje izpitov  za vodnike reševalnih psov, ki bo potekalo na območju nacionalnega Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu v realizaciji Komisije za reševalne pse pri Kinološki zvezi Slovenije," je dodal. To usposabljanje je že pred leti opravilo sedem članov iz omenjene kinološke organizacije, tokrat pa se ga bosta udeležili predani kinologinji Ines Zavec in Zlatka Berden. Mogoče se jima pridruži še kdo iz goričkega društva.

kinološko-društvo-goričko, pohod
Osebni arhiv
Kinološki pohod po Goričkem.

Sicer pa so enote reševalnih psov Slovenije sestavni del slovenskih sil zaščite in reševanja, kar se v gorički kinološki organizaciji dobro zavedajo in posvečajo veliko pozornost tudi temu razvoju.

kinološko-društvo-goričko, pohod
Osebni arhiv
Kinološki pohod po Goričkem.

športno-kinološko-društvo-goričko pohod
Kaj zdaj berejo drugi