vestnik

S plastenkami do ultrazvočne naprave za dojenčke   

A. Nana Rituper Rodež, 5. 6. 2018
Jure Zauneker
Splošna bolnišnica Murska Sobota prejela ček za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke. 
Aktualno

Murskosoboška bolnišnica je prejela ček v višini 3686 evrov za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke. Gre za znesek, ki so ga v ozaveščevalno-humanitarni akciji Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastika za novo življenje, zbrali s prodajo plastenk in mu dodali še izkupiček dražbe majic slovenskih košarkarjev. 

V akciji, ki letos poteka že četrto leto zapored, je sodelovalo 160 slovenskih šol in vrtcev, kjer so zbrali več kot deset tisoč petsto kilogramov odpadnih plastenk PET. Znesek od prodaje plastne in izkupiček od dobrodelne dražbe majic slovenskih košarkarjev pa bodo v soboški bolnišnici namenili za nakupultrazvočne naprave srca za novorojenčke. Hkrati pa so ob predaji razglasili tudi zmagovalne ustanove pri zbiranju plastenk ter najboljše mlade umetnike v ustvarjalno raziskovalnem natečaju.


dc0592025e970ffac8acd29900bcb347
Jure Zauneker
Splošna bolnišnica Murska Sobota prejela ček za nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke.


Med vrtci in šolami, ki so zbrale največ plastenk na učenca, so se letos najbolj izkazali otroci iz OŠ Dolenjske Toplice, ki so zbrali 10,63 kilograma plastenk na učenca, med desetimi najuspešnejšimi pa sta bili tudi dve iz Pomurja, OŠ Kobilje na 2. mestu, zbrali so 6,82 kilograma plastenk na učenca, in OŠ Fokovci na 10. mestu, zbrali so 1,79 kilograma plastenk na učenca. Podelili so tudi nagrade za ustvarjalno delo posameznikom in skupinam na likovnem in literarnem področju, njihova dela pa so se navezovala na nastajanje, zbiranje, predelavo in recikliranih plastenk PET.

7044e79005072f43fcaefee30534967e
Jure Zauneker
Nagrade so podelili šolam, ki so zbrale največ plastenk, in posameznikom, ki so izstopali na ustvarjalnem področju.


V vseslovenski akciji sodelujejo društvo Tandem Zagorje, Rdeči križ Slovenije in embalažna shema Dinos DROE Unirec, program EKO šola in revija Bogastvo zdravja ob podpori slovenskih komunalnih podjetij in programa Modra zastava. S to akcijo pa spodbujajo mlade k dobrodelnosti in jih hkratiozaveščajo o možnostih recikliranja odpadnih plastenkteropozarjajo na pomen zapiranja snovnih tokov kot enega temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov v prihodnje.

Jaz, ti, mi z Slovenijo Splošna bolnišnica Murska Sobota zbiranje plastenk
Kaj zdaj berejo drugi