vestnik

S podjetniškim usposabljanjem do uresničitve poslovne ideje

Vestnik, 15. 1. 2021
Matej Emeršič
S programom PONI Pomurje lahko uresničite svojo poslovno idejo. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Razvojni center (RC) Murska Sobota je pred dnevi objavil Javni razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive v pomurski razvojni regiji - PONI Pomurje. V razpisu iščejo osebe, ki so zaznale poslovno priložnost in jo želijo tudi uresničiti. Rok za prijavo na razpis je 25. januar.

Osebe, ki se bodo prijavile na razpis in bodo izbrane, bodo že druga generacija programa PONI Pomurja, udeleženci prve skupine programa namreč svoje štirimesečne aktivnosti počasi zaključujejo. 

PONI Pomurje je sicer model podjetniškega usposabljanja, kjer potencialni podjetniki v štiri mesecih zaposlitve v RC Murska Sobota razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. Program tako ponuja štirimesečno redno zaposlitev, podjetniška usposabljanja, mentorstvo in pomoč pri razvoju poslovne ideje ter poslovnega načrta, delo s somišljeniki in mreženje s podjetniki ter pomoč pri uresničitvi poslovne ideje. 

Razvojni center Murska Sobota
sta
Razvojni center Murska Sobota

Osebe, ki se želijo vključiti v program, morajo imeti poslovno idejo, vendar jim za uresničitev te ideje manjkajo podjetniška znanja, imeti morajo formalna in neformalna znanja ter izkušnje, potrebne za opravljanje dejavnosti v okviru poslovne ideje. V program se lahko vključijo le s prijavo na javni razpis, ki bo objavljen vsake štiri mesece, rok za oddajo prijave na tokratni 2. javni razpis, v katerega bo vključenih do dvanajst udeležencev, pa je 25. januar. 

Več informacij o pogojih vključitve in poteku programa pa je dostopnih na spletni strani RC Murska Sobota. 

razvojni-center-murska-sobota poni-pomurje razpis