Počivalšek pravi, da sprostitev prinaša izjemno odgovornost, če pa bodo okužbe v teh regijah po tem narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah prepovedano za rumeno fazo. "Gre za tedensko testno obdobje, ki bo veljalo kot pokazatelj, ali se lahko tak model sproščanja varno izvaja tudi drugje po Sloveniji, kjer je epidemiološka slika ugodna," je še dodal.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KOLUMNA) Violinisti za mehčanje src niso le v glasbi, tudi v politiki
Enako kot je koncertiranje pri Rieuju namenjeno tradiciji predane ciljne publike, političnim violinistom sodobnega časa za mehčanje src vse bolj v ta namen služijo družbena omrežja.
Pod kakšnimi pogoji bo dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti?
- Gostinske storitve priprave jedi in pijač ter strežbe se bodo lahko izvajale od 6.00 do 19.00 ure, izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov
- Strežba bo dovoljena le za mizami
- Razdalja med osebami mora biti najmanj 1,5 metra in najmanj 3 metre med robovi miz
- Za eno mizo lahko sedijo največ 4 osebe
- Največje število oseb na terasi ali na vrtu gostinskega obrata, se izračuna glede na velikost terase
- Maksimalno dovoljeno število gostov mora biti vidno prikazano ob vstopu na teraso in vrt
- Gostje morajo zapustiti terase in vrtove gostinskih obratov najpozneje v 30 minutah po koncu dovoljenega opravljanja gostinske dejavnosti
- Gostinci morajo zagotoviti odstranitev oz. prilagoditev uporabe predmetov v skupni uporabi
- Razkuževanje rok za goste pred vstopom in ob izstopu na teraso in vrt
- Redno razkuževanje miz pred menjavo gostov za mizo
- Vstop v zaprti del gostinskega obrata je dovoljen z masko samo za uporabo toaletnih prostorov
- Obvezno testiranje zaposlenih v gostinskih lokalih 1x tedensko