vestnik

S ponedeljkom strežba tudi v notranjih prostorih, odpravljeno razkuževanje v večstanovanjskih stavbah

Vestnik/STA, 13. 5. 2020
Pixabay
Od ponedeljka je dovoljena tudi strežba v notranjosti lokalov.
Aktualno

Vlada je sprejela vrsto odločitev, s katerimi se v ponedeljek sproščajo številni ukrepi, ki so veljali zaradi epidemije. Tako bodo lahko vrata odprle vse trgovine, gostinci bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih. Odpirajo se nastanitvene kapacitete do 30 gostov, ne pa še planinski domovi in večji hoteli ali hostli.

Vlada je na seji na Brdu pri Kranju sprejela tudi načelno odločitev, da se aktivirajo vrtci in osnovne šole za prvo triado, poklicne šole, domovi za dijake, je ob robu seje za TV Slovenija povedal vladni uradni govorec Jelko Kacin. Med drugim so sprejeli tudi odločitev, da se preneha z razkuževanjem skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah.

razkuževanje, stavba, blok
STA
Razkuževanje skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah ne bo več potrebno.

S ponedeljkom se bodo po dveh mesecih spet odprle tudi avtošole, so na Twitterju objavili na ministrstvu za infrastrukturo. Avtošolam je vlada delovanje z odlokom prepovedala 17. marca.

Po Kacinovih navedbah poteka še razprava glede dodatnih sprostitev športnih aktivnosti, tudi glede kolektivnih športov in fitnes centrov. Medtem je premier Janša ob robu seje že napovedal, da bodo športna tekmovanja na državni ravni od 23. maja možna tudi v ekipnih športih.