vestnik

S ponedeljkom tudi začasno zaprtje gostinskih lokalov

STA/Vestnik, 15. 3. 2020
Reuters
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vlada pripravlja ukrep, s katerim bo zaprla vse gostinske lokale. Veljati bo začel že v ponedeljek, so za STA potrdili v uradu vlade za komuniciranje. Gostincem priporočajo, naj ne nabavljajo zalog. Odlok, ki bo uvedel zaprtje, bo predvidoma objavljen popoldne.

Mnogi gostinci po državi so sicer še pred napovedjo tovrstnih ukrepov začeli javnost obveščati, da zapirajo vrata. V soboto je bilo mogoče na družbenih omrežjih zaslediti oglase lokalov, ki so pred zaprtjem hrano ponujali po znižanih cenah ali kot donacijo pomoči potrebnim.Od polnoči bo prepovedan tudi javni prevoz. Taksiji bodo lahko vozili, vendar bodo morali vozniki pred vstopom novega potnika vozilo razkužiti. Vlada sicer že pripravlja nabor ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi posledic širjenja koronavirusa, da bi ohranila delovna mesta in likvidnost podjetij.

Ukrepala tudi Karbova in Leljak 

Tudi županja Občina Ljutomer Olga Karba je pozvala k takojšnjemu zaprtju vseh lokalov v občini. 

Občina Radenci, ki jo vodi Roman Leljak, pa je objavila sklep, po katerem z današnjim dnem prenehajo veljati vsa soglasja, izdana k obratovalnemu času gostinskih lokalov. Zato so lastnike lokalov pozvali, da jih nemudoma zaprejo. 

koronavirus gostinstvo ukrepi