vestnik

Šarec se pripravlja na volitve v Pomurju, nov lokalni odbor bo deloval v Moravskih Toplicah

Rok Šavel, 28. 10. 2021
LMŠ
Tomaž Gregorec, sicer občinski svetnik v Moravskih Toplicah, je postal predsednik novega lokalnega odbora LMŠ v Moravskih Toplicah.
Aktualno

Predsednik LMŠ Marjan Šarec se je s poslancem Aljažem Kovačičem in tesnimi sodelavci mudil v Pomurju, kjer so obiskali predstavnike pomurskega turizma, člane in vodstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota in ustanovili nov lokalni odbor v Moravskih Toplicah.

Politične stranke se na polno pripravljajo na prihajajoče "super volilno leto", zato se lahko vse pogosteje nadejamo terenskih obiskov večjih igralcev na političnem prizorišču. Pomurje je tako v sredo, 27. oktobra, obiskala ekipa LMŠ s prvakom Marjanom Šarcem na čelu. Šarčevi so se srečali s predstavniki pomurskega turizma, z vodstvom in člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota in nazadnje v Moravskih Toplicah ustanovili nov lokalni odbor.

Lokalni odbor LMŠ od leta 2019 deluje tudi v Murski Soboti, in sicer pod vodstvom Jureta Langa, ki je na državnozborskih volitvah leta 2018 tudi kandidiral na Šarčevi listi.

LMS_Lendava_MS_022
LMŠ
Ekipa LMŠ se je srečala tudi s predstavniki pomurskega turizma. Šarec je pri panogi, ki se sooča s pomanjkanjem kadra, izpostavil davčno razbremenitev regresa, kar je uvedla njegova vlada, kot pomembno motivacijo za delavca.


Po kongresu bodo znani kandidati za poslance

"Z delom lokalnih odborov smo zelo zadovoljni, v Pomurju smo leta 2018 pridobili tudi dober volilni rezultat. Pripravljamo se na državnozborske volitve in smo v fazi zaključevanja evidentiranja kandidatov za državni zbor," je dejal Šarec v Murski Soboti in za Vestnik dodal, da seznam kandidatov še ni dokončen, bodo pa program stranke za volitve sprejeli v mesecu novembra in nato potrdili še kandidate za poslance.

lmš, marjan-šarec, murska-sobota
Rok Šavel
Šarec je izpostavil, da potrebujemo predčasne volitve tudi zaradi tega, da bi ljudje imeli možnost izraziti svojo voljo na volitvah in jim ne bi bilo potrebno hoditi na ulice.

Kot je še pojasnil nekdanji predsednik vlade za naš medij, so sicer prioriteta državnozborske volitve, saj bodo na sporedu že spomladi, a se pogovarjajo tudi z lokalnimi listami za lokalne volitve, ki bodo 20. novembra prihodnje leto. To pa ne pomeni nujno, da bodo v LMŠ predlagali več županskih kandidatov kot so jih leta 2018, ko so jih devet, a uspelo ni niti enemu.

"Delali bomo tako, da bo večja verjetnost izvolitve. Ali bomo koga podprli, ali pa bomo imeli svojega kandidata, pa bo od občine do občine odvisno, ker so situacije tudi popolnoma različne. Kjer je močna lokalna lista, nima smisla, da se podvajamo in drug drugemu odžiramo glasove. Zlasti tam, kjer imamo cilj, da nekaj spremenimo," je še pojasnil nekdanji kamniški župan za Vestnik.

lmš, marjan-šarec, murska-sobota
Rok Šavel
Šarec upa, da predsednik Borut Pahor premore toliko modrosti in bo razpisal redne volitve na prvi možni termin. To je 24. april.


Odbor v Moravskih Toplicah bosta vodila občinska svetnika

V sklopu obiska so v LMŠ tako obiskali tudi članice in člane LMŠ v Moravskih Toplicah, kjer bo deloval nov lokalni odbor. V občinskem svetu Občine Moravske Toplice sicer sedita tudi dva svetnika, ki sta bila izvoljena na Šarčevi listi, in sicer Tomaž Gregorec ter Leonn Turner.

Ravno Gregorec je bil izvoljen za predsednika novoustanovljenega lokalnega odbora, Turner pa je postal podpredsednik. Izvolili so tudi člane izvršnega odbora LO Moravske Toplice. To so postali Denis Fister, Mitja Horvat in Elisa Turner.

lmš, marjan-šarec, murska-sobota
Rok Šavel
Prvak LMŠ se je srečal tudi s članicami in člani njegove stranke v Moravskih Toplicah.

Glede na zadnjo javnomnenjsko raziskavo, ki jo za Večer in Dnevnik opravlja agencija Ninamedia, bi LMŠ  volilo 6,3 odstotka vprašanih. To bi Šarčevo stranko uvrstilo na četrto mesto, za Levico (8,6 odstotkov), SD (14 odstotkov) in SDS (16,8 odstotka).

marjan-šarec lmš lokalni-odbor tomaž-gregorec