vestnik

V regijski bolnišnici na covidnem oddelku zasedena večina postelj. Toliko je star najmlajši hospitalizirani bolnik

Vestnik, 10. 11. 2021
Marina Vrbnjak
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Takšno je stanje v regijski bolnišnici.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je hospitaliziranih 46 covidnih bolnikov, na intenzivni enoti 12. "Najmlajši hospitaliziran bolnik je star 39, najmlajši na intenzivni enoti pa 48 let," je za Vestnik povedala tiskovna predstavnica bolnišnice Tjaša Korošec Horvat. V regijski bolnišnici imajo sicer 50 razpoložljivih postelj za covidne bolnike.

splošna-bolnišnica-ms, ambulante
Vanesa Jaušovec
Splošna bolnišnica MS.

Obiski prepovedani

V bolnišnici se operativni posegi izvajajo le za stopnje nujnosti nujno in zelo hitro. "Interna izobraževanja, kjer prihaja do prehajanja kadra so do nadaljnjega ustavljena. Šola za starše se bo izvajala online, druga nujna izobraževanja se izvajajo individualno po predhodnem dogovoru ob upoštevanju vseh ukrepov," so zapisali včeraj v sporočilu za javnost. Dijaki in študenti nemoteno izvajajo vaje in klinična usposabljanja ter se vključujejo v proces zdravstvene nege glede na svoje kompetence. 

Obiski v bolnišnici so na vseh oddelkih prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena pa je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. 

sbms splošna-bolnišnica-murska-sobota hospitaliziranost koronavirus covid-19