vestnik

SBMS: Obiski so možni, vendar le ob strogem upoštevanju navodil

Vestnik, 22. 6. 2020
Aleš Cipot
Splošna bolnišnica Murska Sobota
Aktualno

Zaradi preprečitve okužb z novim koronavirusom veljajo v Splošni bolnišnici Murska Sobota preventivni ukrepi, zato so vsi obiski možni le ob upoštevanju navodil, k čemur poziva vodstvo bolnišnice.

Obiski v bolnišnici so možni na vseh oddelkih, vendar le za eno zdravo osebo na dan pri posameznem pacientu ter največ za petnajst minut. Obiskovalec mora imeti svojo varovalno masko, biti mora brez vseh znakov bolezni, kar pomeni, da ne sme kašljati, biti prehlajen ali imeti povišane telesne temperature, prav tako pa ne sme imeti pozitivne epidemiološke anamneze, ki jo bodo sicer preverjali tudi na vstopni točki v bolnišnico. 

Kot še sporočajo iz SBMS, potekajo obiski med 14. in 14.45, vsi obiskovalci pa morajo skozi vstopne točke glede na oddelek, kjer je hospitaliziran njihov svojec. Vstopne točke se nahajajo na kirurškem, internističnem, infekcijskem, otroškem in ginekološko-porodniškem oddelku. 

"Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov." 

Obiski zunaj omenjenih okvirov in zaradi posebnih razlogov, na primer kadar gre za umirajočega, so možni le po dogovoru z bolnikovim zdravnikom in pisno dovolilnico. Ob možnih obiskih pa vodstvo bolnišnice poziva vse obiskovalce, da dosledno upoštevajo vsa navodila, sicer bodo primorani obiske znova prepovedati.

sbms obisk navodila