vestnik

(SBMS) Ponudbena cena za ureditev negovalnega oddelka za dobre tri milijone previsoka, razpis bo ponovljen

Majda Horvat, 29. 4. 2022
Aleš Cipot
Ponudbena cena za ureditev negovalnega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota je presegla ocenjeno vrednost naložbe za skoraj polovico, zato je ministrstvo za zdravje po dogovoru z vodstvom bolnišnice razpis razveljavilo.
Aktualno

Ministrstvo za zdravje je v dogovoru z bolnišnico razpis razveljavilo.

Ponudbena cena za ureditev negovalnega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota je presegla ocenjeno vrednost naložbe za skoraj polovico, zato je ministrstvo za zdravje po dogovoru z vodstvom bolnišnice razpis razveljavilo. Postopek izbire izvajalca del se bo začel znova, razpis pa bo objavljen v teh dneh. Ocenjena vrednost projekta ureditve negovalnega oddelka z vgradnjo opreme je bila z davkom vred (DDV) 7,3 milijona evrov. Na razpis se je prijavil samo en ponudnik, murskosoboško gradbeno podjetje Pomgrad s partnerjem Remontom iz Celja, ponudil je ceno 10,7 milijona evrov z DDV. Ponudba je torej presegala zagotovljena sredstva v višini 3,4 milijona evrov, kar je bilo za naročnika nesprejemljivo in se je zato odločil za ponovitev postopka.



Neakutna bolnišnična obravnava (NBO) obsega pobolnišnično zdravljenje, zdravstveno nego in paliativno oskrbo. Oddelek NBO trenutno deluje v 4. nadstropju kirurškega oddelka in v prvem nadstropju stare porodnišnice, po ureditvi pa se bo število postelj povečalo s sedanjih 48 na 72. Po prvih napovedih naj bi bila naložba končana večinoma do konca leta in v manjšem obsegu v začetku leta 2023, a se bo to zdaj zamaknilo. Enako je mogoče pričakovati za ureditev specialističnih ambulant oddelka za interno medicino. Razpis je bil objavljen sredi marca, ponudbe naj bi odprli sredi aprila, a jih bodo zdaj šele konec aprila.




Naložba zajema obnovo kletnih prostorov internega oddelka s histološkim laboratorijem za oddelek patologije. Ocenjena vrednost je 2,5 milijona evrov, od tega bo prispevalo ministrstvo 1,9 milijona evrov in bolnišnica 537 tisoč evrov. Obnova obsega dobrih tisoč kvadratnih metrov površin v traktu A in B. Trakt A bo namenjen internističnim ambulantam, ki jih bo šest, trakt B pa kardiološkim ambulantam, ki jih bo sedem (EKG, ultrazvok, ergometer, holter, srčna rehabilitacija), histološkemu laboratoriju in znanstvenoraziskovalni dejavnosti.

Po načrtu trenutno prav tako potekata ureditev in razširitev prostorov za odsek za dializo in gradnja nadomestnega objekta tehnično-vzdrževalne službe.

sbms, vzdrževalna služba
Majda Horvat
Gradnja novega oziroma nadomestnega objekta za tehnično-vzdrževalno službo v Splošni bolnišnici Murska Sobota poteka po načrtu.

sbms negovalni-oddelek razpis