vestnik

Obiski v soboški bolnišnici so poskusno dovoljeni. Preverite, kako morate ravnati

Vestnik, 15. 6. 2020
Nataša Juhnov
V SBMS sproščajo omejitve obiskov.
Aktualno

Splošna bolnišnica Murska Sobota obvešča, da so obiski na Otroškem in Ginekološko-porodniškem oddelku sproščeni, in sicer na eno zdravo osebo brez znakov okužbe, z uporabo zaščitne maske, a le za 15 minut. Na ostalih oddelkih so obiski od ponedeljka naprej poskusno dovoljeni.

Obiski so izjemoma dovoljeni od 14. do 14.45. ure, vsakega bolnika lahko na dan obišče ena zdrava oseba oziroma najožji svojec brez znakov okužbe z uporabo zaščitne maske za 15 minut. Obiskovalci vstopajo v bolnišnico preko vstopnih točk (kirurgija, internistika, infekcija, otroški oddelek, ginekološko-porodniški oddelek) glede na oddelek, kjer je hospitaliziran njihov svojec. Na vstopni točki se izvede epidemiološka anketa. Obiskovalca se prav tako seznani glede razkuževanja rok, časovne omejitve obiska in glede poti, po kateri bo izstopil iz bolnišnice. 

Od ponedeljka do petka obiskovalci vstopajo že na obstoječih vstopnih točkah, v soboto, nedeljo ter ob praznikih pa se vstopne točke odprejo ob 14. uri in so odprte do 15. ure. Za organizacijo odprtja le-teh poskrbita vodji internističnih in kirurških dejavnosti v sodelovanju z glavnimi medicinskimi sestrami oddelkov. 

Vsak oddelek do začetka obiskov dnevno odda na vstopno točko seznam bolnikov, ki so trenutno hospitalizirani na določenem oddelku. Seznam bo v pomoč osebi na vstopni točki. Le-ta bo lahko preverila in zagotovila, da bo na obisk res šla samo ena oseba k enemu bolniku na dan. Bolnike in njihove svojce bo ob sprejemu na oddelek potrebno seznaniti z režimom oziroma navodili glede obiskov. Obiski v izrednih primerih so možni izven določenega termina, vendar obvezno po telefonskem predhodnem naročilu ali z dovolilnico podpisano s strani zdravnika.

sbms obiski bolnišnica sproščanje-ukrepov