vestnik

Še en prekmurski kandidat za ministra

T. M., 3. 3. 2020
Nataša Juhnov
Robert Celec
Aktualno

Direktor Raziskovalno-izobraževalnega središča Dvorec Rakičan Robert Celec nam je potrdil, da je med kandidati za ministre v vladi Janeza Janše, in sicer bi prevzel vodenje ministrstva za javno upravo.

“Trenutno se odločam med to ponudbo in službo, ki jo imam rad. Gre za delo v kolektivu, s katerim smo skupaj rasli in s katerim dobro delamo. Na drugi strani pa je seveda izziv vodenja ministrstva, še posebej v luči predsedovanja Slovenije Svetu EU prihodnje leto. Menim, da je pomembno, da Prekmurje dobi ministra, javna uprava pa je resor, kjer bi lahko veliko naredil za decentralizacijo države. Želim, da bi tudi Pomurje od tega nekaj imelo in da bi lahko pripomogel k temu, da bi več sredstev usmerili tudi v ta del države,” pravi Celec, ki dodaja, da se še ni dokončno odločil, saj gre za težko odločitev, pri kateri nima garancije, da se bo lahko vrnil v sedanjo službo po izteku ministrske funkcije. 

Celec, sicer diplomirani gospodarski inženir z doktoratom iz ekonomije, je tudi član sveta SMC, stranki pa se je pridružil pred volitvami leta 2014. Pred tem je bil dolga leta eden vidnejših pomurskih članov SDS, v katero se je včlanil že z 19 leti, leta 2008 je na listi SDS kandidiral za poslanca državnega zbora, leta 2010 pa je bil SDS-ov županski kandidat v Murski Soboti. Iz stranke je izstopil leta 2013 po sporu z vodstvom regijske koordinacije SDS. 

Kot smo že poročali, je v okviru ministrske kvote SMC med kandidati za ministre tudi Prekmurec Mitja Slavinec, sicer dekan mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko, ki bi lahko prevzel vodenje ministrstva za izobraževanje. 

politika slovenija