vestnik

Križevci: S sprejetjem sklepa zagotovili prostor za vse vpisane otroke

Vestnik, 3. 9. 2019
Marina Vrbnjak
V vrtec je letos vpisanih 128 otrok.
Aktualno

Svetniki in svetnice Občinskega sveta Križevci so na drugi izredni seji potrdili sklep o povišanju normativa števila otrok.

Občinski svet je sprejel sklep za povečan vpis nad normativom za štirinajst otrok, kar pomeni, da bodo vsem vpisanim otrokom zagotovili mesto v vrtcu. Trenutno je v vrtec vpisanih 128 otrok, od tega 28 otrok na novo. Otroci so, glede na starost, razporejeni v šest homogenih oddelkov in en kombiniran oddelek. S septembrom je vrtec začelo obiskovati 116 otrok, zadnji vpisani otroci pa se bodo vključili naslednje leto, marca. Število oddelkov bo tako ostalo nespremenjeno glede na lansko šolsko leto, kar je po besedah ravnateljice Vasilije Stolnik bolje, za šolo ugodneje, saj bi formiranje dodatnega oddelka, če ne bi bil podan sklep za vpis na normativi, stalo dodatnih osemdeset tisoč evrov.

Občinski svet je sprejel še sklepa, da se zaradi smrti člana občinskega sveta in posledično prenehanja funkcije v odborih, v Odbor za komunalne zadeve imenuje Danijela Lesničarja, v Odbor za gospodarstvo in turizem pa Branka Slavinca.

križevci-pri-ljutomeru izredna-seja vrtec-križevci svetnik