vestnik

Simič postal prvi nadzornik SDH-ja

R.Š., 20. 1. 2022
Primož Lavre
Ivan Simić
Aktualno

Generalni direktor finančne uprave Ivan Simič od namestnika do predsednika nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga.

Na četrtkovi izredni seji nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (NS SDH) je prišlo do sprememb pri vodenju NS SDH in njegovih komisij, so sporočili z SDH-ja. NS SDH je tako odločil, da se razreši predsednica nadzornega sveta Karmen Dietner, ki še naprej ostaja članica NS, medtem ko je za novega predsednika NS imenoval dosedanjega namestnika predsednice. Prvi mož nadzornega sveta bo tako Ivan Simič, sicer generalni direktor finančne uprave in davčni strokovnjak.

Za njegovega namestnika je bil imenovan Božo Emeršič, do sprememb pa je prišlo tudi v komisijah nadzornega sveta. Za predsednika nominacijske komisije je bil imenovan ravno Emeršič, člani pa so vsi ostali člani NS SDH: Ivan Simič, Karmen Dietner, Janez Vipotnik in Leon Cizelj. Dietnerjeva je ob tem postala predsednica revizijske komisije, člana pa ostajata Simič in Darinka Virant, kot zunanja članica revizijske komisije.

Glavna funkcija nadzornega sveta je nadzorovanje poslovanja družbe, ki velja za enega pomembnejših upravljavcev državnega premoženja. SDH med drugim upravlja tudi z državnim deležem v družbi Sava, kjer ravno v lastništvo vstopa madžarski sklad, ki naj bi od sklada York odkupil 43-odstotni delež.

sdh nadzorni-svet ivan-simič