vestnik

Šimundža o odgovornosti do dresa, Milanič o slabem igrišču

I. B., 30. 9. 2018
Aleš Cipot
Mura je prva ekipa, ki je v letošnji sezoni premagala Maribor. 
Aktualno

Nogometni derbi sta po končanem srečanju pokomentirala oba stratega. Soboški je pohvalil pristop igralcev, mariborski pa je po prvem prvenstvenem porazu dejal, da niso bili pravi. 

Murin trener Ante Šimundža je ob koncu televizijskega prenosa dejal: "Definitivno je prevladovala naša volja, naš pristop do grba, ki ga imamo, naša želja. To smo pogrešali na zadnjih dveh tekmah. Danes smo pokazali odgovornost do dresa, kvaliteta pa nikoli ni bila vprašljiva." Obenem je dodal, da so bili njegovi igralci kvalitetni in agresivni, ter ob pravih trenutkih zabili gol. Sicer pa je tudi tokrat poudaril, da ima Mura svoj cilj, tekma kot je bila proti Olimpiji, ko jim ni šlo vse po načrtih, pa jih ne bo vrgla iz tira.


0d7fafdede9b320f2f47cef8db35141f
Nataša Juhnov
Ante Šimundža je bil po tekmi zadovoljen.


Na drugi strani je Darko Milanič kot edini razlog za poraz svojih varovancev navedel, da niso bili pravi. "Bilo je veliko tekaško nerazpoloženih igralcev. Tekma se je hitro obrnila v korist domači ekipi, ko so zadeli prvič in potem v prvem polčasu še drugič. V drugi polčas smo vstopili z izjemno veliko rizika, zelo odprto, da bi mogoče uspeli spreobrniti potek, a nismo bili niti blizu," je dejal mariborski strateg. Ni pa mogel mimo igralne površine: "Dejstvo je, da je bilo igrišče zelo slabo. O tem smo se pogovarjali že včeraj, da bomo to preskočili in igrali v globino. Ampak je bil nasprotnik v tem elementu boljši, mi nismo bili dovolj živi in mentalno prisotni, da bi jim parirali. Hoteli smo igrati preveč počasi, kar se danes tu ni dalo."

94c749787ebb82a78cdedef51718b356
Andrej Petelinšek
Darko Milanič pa tokrat precej manj.

Mura-maribor izjave trenerjev
Kaj zdaj berejo drugi