vestnik

Šimundža podpisal še za prihodnjo sezono

T. M./A. C., 19. 5. 2018
Aleš Cipot
Ante Šimundža bo ostal na klopi črno-belih 
Aktualno

Potem ko se je v prejšnjih tednih v javnosti precej ugibalo o tem, ali bo trener NŠ Mure Ante Šimundža črno-bele vodil tudi v prvi ligi, ali pa se bo preselil na klop Maribora, kot so poročali nekateri mediji, sedaj o tem več ni dvomov. 

Šimundža je takoj po tekmi z Dravo z Muro podpisal pogodbo še za prihodnjo sezono, pri tem ostale podrobnosti iz pogodbe niso znane.
Kot so objavili na klubski spetni strani, bosta vlogi pomočnika trenerja tudi v prihajajoči sezoni opravljalaDamjan GajserinDamjan Ošlaj. Trener vratarjev ostajaAleš Luk. Vlogo kondicijskega trenerja pa bo opravljalDejan Novak. Kot so še zapisali, so znane že tudi prve novosti glede igralskega kadra. Novi dveletni pogodbi z Muro sta namreč podpisalaRok SirkinŽan Karničnik.
"Ante je dobro in pametno uporabil model Maribora. Tu je dobil igralce, ki so navajeni na delo. Zagotovo jih bo potreboval tudi za prvo ligo," je pred kratkim za Večer povedalMiran Pavlin, pomočnik športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića. Na vprašanje, ali ga za prihodnjo sezono vidi na Fazaneriji ali v Ljudskem vrtu, je Pavlin odgovoril: "On je naš najuspešnejši trener v Evropi. Kdor gre v ligo prvakov in prezimi v Evropi, je vedno kandidat, če Maribor išče trenerja. Zdaj ga ne, sedanji trener ima dolgoročno pogodbo. V nogometu se hitro kaj spremeni, a kot zdaj stvari stojijo, smo z njim zadovoljni."
Ante Šimundža