vestnik

Šimundža: Želel bi si tri ali štiri točke več 

Tomo Köleš, 1. 10. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

V oddaji Goool! na Planet TV 2 je gostoval trener Ante Šimundža in spregovoril o dosedanjem poteku prvenstva in o tem, kako je zadovoljen s predstavami Mure.  

Nogometna evforija v Prekmurju in dvakrat razprodana Fazanerija sta botrovali k temu, da so ustvarjalci oddaje Goool! na televiziji Planet TV 2 v goste povabili trenerja Mure Anteja Šimundžo, velik del oddaje pa je bil posvečen tudi derbiju Mure in Maribora. Šimundža je po prvih devetih krogih v 1. slovenski nogometni ligi dejal, da so se v klubu zavedali težavnosti prve lige in da so si zastavili kratkoročno obdobje, uvodnih devet derbijev, za spoznavanje prve lige. Po njegovem mnenju je bilo na dosedanjih tekmah malo preveč nihanj, sam pa bi si glede na prikazano želel, da bi imela ekipa tri ali štiri točke več.


37a64523c7df86a1a86ea47056ebaa5d
Sašo Bizjak
Zmaga je bila prestižnega pomena, pravi Ante Šimundža.


O včerajšnji zmagi nad Mariborom je dodal, da je bila zmaga prestižnega pomena, da so sami sebi pokazali, kako lahko delujejo proti najboljši ekipi v tem trenutku in proti najboljši ekipi v zgodovini slovenskega nogometa. »Dokazali smo, da delamo dobro, da znamo stati v polju. Imeli smo super tekmo in prisilili nasprotnika, da je imel slabo tekmo. Bili smo dominantnejši, agresivnejši in imeli večjo željo,« tako strateg Mure.

Luka je izredno marljiv in ambiciozen

Voditelj Dani Bavec je Šimundžo povprašal, kako zelo zadovoljen je, da je Luka Bobičanec po vseh kritikah včeraj uspel zabiti prvi gol v sezoni. »Po pravici povedano, vesel sem za vsakega, ki zadane, vsak se trudi. Bobi je eden tistih, ki si je zelo želel zadeti, na treningih je zelo trdo delal, ogromno je vlagal v sebe. Je izredno marljiv, delaven in ambiciozen, kar se tiče napredovanja,« je odgovoril.Se pa Ante Šimundža zaveda, da je pomemben del njegovega posla tudi rezanje kril evforiji, ki trenutno vlada v Prekmurju. Pravi, da se je treba zavedati realnosti, a tudi podcenjevati se ne smejo. Kot je dodal, je Mura novinec v ligi, želi si napredovati in slediti cilju, poti in željam.



Kako mu ustreza delovanje v okolju, kjer vsi poznajo igralce in druge člane kluba? Dejal je, da so vsi evropski nogometni velikani priljubljeni v svojem mestu, državi, navijači pa se z njimi poistovetijo. »To je sredina, v kateri je dobro delovati, dobro se počutiš, je pa tu tudi velika odgovornost. Igralci so prepoznavni na ulici, a ko ljudje plačajo vstopnico in pridejo na tekmo, je treba biti tudi odgovoren«, dodaja.Glede pristopa na dosedanjih tekmah je Murin trener povedal, da je bil ta prisoten povsod: »Je pa dejstvo, da smo po prejetih zadetkih na nekaterih tekmah opustili pristop. Gol zaostanka nas je vrgel iz ritma in nismo več sledili cilju«. Se pa sam tudi zaveda, da večina njegovih varovancev nima prvoligaških izkušenj, zato jih čaka še nekaj dela na tem, da bodo vedeli primerno reagirati na podobne situacije.


O stanju na lestvici pa je Šimundža zatrdil, da je višje pričakoval Domžale, nekoliko nižje Aluminij, želel pa si je tudi, da bi bila po četrtini prvenstva Mura nekaj točk pred neposrednimi tekmeci.

nogomet televizija Ante Šimundža Mura - Maribor
Kaj zdaj berejo drugi