vestnik

Sindikat DSO Ljutomer ministru zameri "bruhanje ognja"

Majda Horvat, 24. 4. 2020
Nataša Juhnov
Dan po obisku ministra Tomaža Gantarja v DSO Ljutomer se je oglasil predsednik tamkajšnjega sindikata.
Aktualno

Sopodpisnik odprtega pisma ministru Tomažu Gantarju se opravičuje članom, katerih niso obvestili.

"Bruhanje ognja ministra za zdravje g. Gantarja na delo DSO Ljutomer v času koronavirusa ni bilo niti malo umestno v tem kriznem času, ko se v zavodu spopadamo s čisto novo nevarnostjo, ki je niti ne poznamo, niti je ne znamo zdraviti…. samo lajšamo lahko simptome," je danes zjutraj, torej dan po obisku zdravstvenega ministra v Ljutomeru, v sporočilu medijem zapisal Jani Brumen, predsednik sindikata DSO Ljutomer, Sindikata zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije.
V sporočilu je še navedeno, da je minister že od samega začetka očital DSO Ljutomer, da v njem delajo narobe, hkrati pa je avtor pisma priznal, da so se pri delu res "lovili", saj so se navodila, ki so jih prejemali z ministrstva in murskosoboške epidemiološke služne NIJZ, spreminjala vsakih nekaj ur. Prav tako niso imeli dovolj zaščitne opreme in se, kot še piše, sproti učili ter poskušali narediti čim manj napak, v dobro stanovalcev in zaposlenih.
Gantarju tudi zamerijo, da je v času, ko se je republiški sindikat pogajal za dodatek po 39. členu KPJS, na direktorje zavodov naslovil okrožnico, da naj počakajo z njegovim izplačilom. "Pa vas sprašujemo, a to ni eden izmed razlogov, da sindikat podpre odprto pismo na napad g. ministra na vodstvo DSO Ljutomer in posledično na nas zaposlene, čeprav nismo direktno omenjeni," je še navedeno v pismu. Sindikat je namreč sopodpisnik Odprtega pisma zaposlenih v DSO Ljutomer ministru za zdravje Tomažu Gantarju.
Na to pismo so se potem odzvali nekateri zaposleni v DSO in izjavili, da z njim oziroma njegovo vsebino sploh niso bili seznanjeni, zato Brumen v sporočilo medijem zapiše: "Če je koga od članov prizadelo, da je Sindikat DSO Ljutomer podprl odprto pismo, se kot predsednik opravičujem, da vas niso obvestili. Napad je bil na vse nas in ne samo na vodstvo."
dso ljutomer sindikat opravičilo