vestnik

Skoraj dva milijona evrov za prvo zaposlitev v vzgoji in izobraževanju

STA, 22. 11. 2019
Profimedia
Cilj razpisa je zaposlitev 87 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov in 69 učiteljev začetnikov. Fotografija je simbolna.
Aktualno

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2020. Javni razpis, vreden dobrih 1,9 milijona evrov, je danes izšel v uradnem listu. Cilj razpisa je zaposlitev 87 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov in 69 učiteljev začetnikov.

Vrednost javnega razpisa znaša dobrih 1,9 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija je predvidenih nekaj manj kot 560.000 evrov, kohezijski regiji Zahodna Slovenija pa dobrih 1,3 milijona evrov. Cilj javnega razpisa je mladim do vključno 29 let omogočiti dostopnost do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve v vzgoji in izobraževanju ter s tem povečevati delež zaposlenih med mladimi, vključenimi v ukrepe na trgu dela.

Na podlagi razpisa bo zaposlitev dobilo 69 učiteljev začetnikov za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih in glasbenih šolah, srednjih šolah, dijaških domovih in šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Izbrani bodo tisti vzgojno-izobraževalni zavodi, ki imajo v skladu razpisom izbranega ustreznega kandidata za učitelja začetnika in mu zavod zagotavlja možnost ustreznega usposabljanja za pridobitev polne poklicne kvalifikacije.

c18d470d20dfd16ebf326631574bf750
Bernarda B. Peček
Cilj razpisa je zaposlitev 87 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov in 69 učiteljev začetnikov. Fotografija je simbolna.

Posamezni izbrani prijavitelj bo z učiteljem začetnikom sklenil pogodbo o zaposlitvi na razpisanem projektnem delovnem mestu za polni delovni čas za obdobje od 1. aprila do 30. novembra 2020. Učitelj začetnik bo pridobival izkušnje, ki so obvezne za poklicno kvalifikacijo, in opravil vse aktivnosti za pristop k strokovnemu izpitu v vzgoji in izobraževanju. Po izteku pogodbe o zaposlitvi na projektnem delovnem mestu pa bo z istim zavodom delovno razmerje nadaljeval s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj šestih mesecev, to je vsaj do 31. maja 2021. Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je 14. januar 2020 do 11. ure.

razpis izobraževanje zaposlovanje
Kaj zdaj berejo drugi