vestnik

Skupaj za prijaznejši internet

STA, 3. 2. 2020
Profimedia
V Sloveniji internet redno uporablja 80 odstotkov oseb, starih med 16 in 74 let.
Aktualno

Na današnji dan obeležujemo dan varne rabe interneta, ki letos poteka pod sloganom Skupaj za prijaznejši internet in se osredotoča na medvrstniško nasilje.

Center za varnejši internet Safe.si ob današnjem dnevu pripravlja vrsto aktivnostih, osrednji dogodek pa bo spletna oddaja za starše, ki se bo začela ob 18. uri. Po besedah Safe.si številni starši ne vedo, kako otroke naučiti varne rabe interneta, zato pripravljajo spletno oddajo in pogovor s psihologom in sociologom Albertom Mrgoletom ter izvajalcem delavnic Safe.si Benjaminom Lesjakom. Med oddajo bodo na Safe.si preko Twitterja in Facebooka sprejemali tudi vprašanja gledalcev in na izbrana vprašanja pred koncem oddaje tudi odgovorili, so še zapisali.

Varna uporaba interneta nikakor ni omejena zgolj na otroke in najstnike, kar kažejo tudi podatki statističnega urada, ki ugotavlja, da v Sloveniji internet redno uporablja 80 odstotkov oseb, starih med 16 in 74 let. Tudi zato so pri Microsoftu pred današnjim dnevom sestavili osem nasvetov za zaščito pred spletnimi tveganji, med katerimi so uporaba zapletenih in edinstvenih gesel za različne račune, zaščita občutljivih in osebnih informacij ter pazljivost pri klikanju.

Necenzurirano prenos
/
Na današnji dan obeležujemo dan varne rabe interneta, ki poteka pod sloganom Skupaj za prijaznejši internet.

Dan varne rabe interneta je leta 2004 prvič obeležila evropske mreže centrov za varnejši internet Insafe, odtlej pa je krepko prerasel evropske meje. Z letošnjim sloganom želijo odločevalce in druge deležnike pozvati, naj združijo moči pri ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej pa za otroke in mlade. Od leta 2005 v mreži sodeluje tudi Safe.si.

internet varnost