vestnik

Slaščičarna v Diani danes odpira svoja vrata

Rok Šavel, 17. 2. 2022
Rok Šavel
Nekoč priljubljena Dianina slaščičarna se ponovno odpira z jutrišnjim dnem.
Aktualno

Nova lastnika z jutrišnjim dnem ponovno zaganjata gostinsko dejavnost v soboškem hotelu.

Po prevzemu hotela Diana soboška odvetnika Ronnie Christopher Horvat in Dejan Rituper uresničujeta prve napovedi. Z jutrišnjim dnem se namreč ponovno odpira kavarna s slaščičarno, nam je sporočil Horvat. Zaradi veljavnih ukrepov ne bo velike otvoritve, bo si pa mogoče, tako kot nekoč, od 10. ure naprej na terasi privoščiti okrepčitev. Naslednji korak je, kot sta napovedala, vzpostavitev italijanske restavracije/picerije, kjer je prej domovala restavracija Sklejca, in še restavracije s ponudbo vrhunske domače kulinarike.

Starostniki se še niso preselili

Horvatu in Rituperju je pri nakupu in prenovi mestnega hotela pomagala družba Equinox, ki je projekt podprla z 1,6-milijonskim kreditom, sklenila pa sta tudi najemno pogodbo v višini 35 tisočakov na mesec z Domom starejših Rakičan, ki bo v Diano preselil starostnike zaradi prenove matične enote v Rakičanu.

Kot nam je pojasnil Horvat, do selitve starostnikov še ni prišlo, čeprav naj bi tri nadstropja v hotelu že bila nared, saj se v domu soočajo z manjšim izbruhom koronavirusa in so ocenili, da to v tem trenutku ne bi bilo varno.

hotel-diana ronnie-horvat otvoritev kavarna