vestnik

Slavili so 15 let »Življenja«

Jože Gabor, 28. 12. 2018
Jože Gabor
Komorni pevski zbor Vita iz Lendave je v letu 2018 praznoval 15 let delovanja. 
Aktualno

Komorni pevski zbor Vita iz Lendave je tudi v minulem decembru v lendavski gledališki in koncertni dvorani s svojim petjem poskrbel za prijetno praznično vzdušje ob glasbi. Pevci in pevke so z zborovodjem Danijelom Berdenom nastopili s skladbami iz bogate domače in tuje zakladnice božičnih in novoletnih pesmi. Sprva so božično-novoletni koncert organizirali v cerkvah, zadnja leta pa v lendavskem kulturnem domu.


Lani so praznovali 15 let zbora, zato so se na koncertu ob petju s fotografijami sprehodili skozi to obdobje, v katerem je bilo veliko nastopov po Sloveniji in v tujini, svojo kakovost pa so potrdili tudi na tekmovalnih srečanjih pevskih zborov v Budimpešti, Benetkah in Pragi, od koder so se vrnili s priznanji. Člani zbora so iz Lendave in okolice. Izdali so tri zgoščenke: San se šetao, Božični koncert in leta 2013 jubilejno zgoščenko ob desetletnici zbora kot prilogo k brošuri. V njihovem repertoarju so skladbe različnih žanrov, od klasične glasbe in ljudskih pesmi do popularne glasbe, črnskih duhovnih, rocka in zimzelenih melodij.


Tako ob božično-novoletnem koncertu kakor tudi ob drugih nastopih in koncertih se držijo načela, da s petjem odsevajo vitalnost in življenjsko energijo. Zato tudi ime Vita, kar pomeni življenje. Pesmi pa poleg v slovenskem in madžarskem jeziku pojejo tudi v drugih jezikih. Naslednji večji koncert bo v začetku pomladi z naslovom Pomladno pevsko prebujanje.

15 let lendava komorni zbor Vita