vestnik

Slavni ukrajinski chef hvaležen Murski Soboti in Kodili za pomoč

R.Š., 25. 6. 2022
Osebni arhiv/Facebook
Ievgen Klopotenko
Aktualno

Ievgen Klopotenko je znani ukrajinski kuhar, ki v svojem Inshi bistroju v Lvovu od izbruha vojne deli zastonj obroke. V pomoč so mu priskočili tudi iz Slovenije.

Nekdanji zmagovalec tekmovanja Masterchef Ivgen Klopotenko velja za enega najbolj slavnih kuharjev v Ukrajini, ki se trudi promovirati ukrajinsko kulinariko in si prizadeva, da bi nacionalno jed boršč UNESCO uvrstil v ukrajinsko kulturno dediščino. Ob Ruskem napadu na njegovo domovino je pričel v svoji restavraciji Inshi bistro v Lvovu ponujati meni 2 - brezplačen obrok Ukrajincem, ki potrebujejo podporo.


V eni svojih zadnjih objav na družbenem omrežju se je zahvalil tudi Sloveniji oziroma konkretno Murski Soboti in Kodili. Kot je zapisal, je bil presenečen, da je iz nekega malega mesta iz navidez oddaljene Slovenije prišlo v Ukrajino že štiri tone izdelkov. Ob tem so dobili celo mast in ocvirke od Kodile. "Samo zato, ker želijo pomagati. In želim, da vedo, da nam je pomagalo kuhati za Ukrajince in jih potolažiti," je med drugim zapisal.

Po poročanju ukrajinskega generalštaba je Rusija danes izstrelila rakete na več ukrajinskih regij, in sicer Lvov, Mikolajiv, Žitomir, Černigiv in Hmelnicki. Nekatere od raket naj bi ruske sile izstrelile tudi iz Belorusije.

ukrajina donacije hrana dobrodelno kodila
Kaj zdaj berejo drugi