vestnik

Slavnostna seja: Jevšek za pomursko pokrajino  

T. M., 12. 7. 2019
Nataša Juhnov
Župan Aleksander Jevšek z letošnjimi nagrajenci
Aktualno

Ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota podelili plaketo in tri zahvalne listine    

»V marsikateri stvari se v občinskem svetu ali pa sicer pri vodenju občine ne strinjamo. Strinjamo pa se o glavni stvari, da delamo tisto, kar je dobro za občane. Pri tem pogosto kot župan ne morem delati samo prijetnih potez, ampak je včasih potrebno narediti tudi kaj takega, kar na prvi pogled ljudem ni všeč, je pa dolgoročno dobro za občane,« je na slavnostni seji mestnega sveta ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota povedal župan Aleksander Jevšek.
V času po letnih počitnicah se bo pospešila razprava o ustanavljanju pokrajin v Sloveniji, še opozarja soboški župan: »To je izjemno pomembno obdobje, v katerem bomo vnovič skušali doseči, da Pomurje postane in ostane ena od regij v slovenskem prostoru.«To je po mnenju Jevška pomembno iz več razlogov in enako po njegovih besedah menijo tudi ostali pomurski župani, ki morajo, kot pravi, pri teh prizadevanjih biti enotni. »Ponovno smo ugotovili, kako potrebujemo pokrajino za velike projekte, ki bodo pospešili razvoj naše regije.«

Občinska plaketa Slavincu

Občina vsako leto na slavnostni seji podeli tudi občinska priznanja. Letošnjo plaketo mestne občine je prejel akademik dr. Mitja Slavinec za izjemno in večletno požrtvovalno delo. Kot so zapisali v obrazložitvi, je Slavinec zaslužen, da od leta 2002 deluje Pomurska akademsko-znanstvena Unija (PAZU) in ima tudi vodilno vlogo pri njenem delovanju. Letos so podelili tudi tri zahvalne listine mestne občine. Tadeja Hari je prejela zahvalno listino za uresničitev ideje o vpisu prekmurščine v register nesnovne kulturne dediščine. Pomursko društvo za kakovost je prejelo zahvalno listino ob 25-letnici delovanja. Anton Škraban in Koloman Horvat iz Kroga pa sta dobila zahvalno listino kot pobudnika vsakoletne prireditve, na kateri se Prekmurci in Prleki pomerijo v vlečenju vrvi čez Muro.

Več v prihodnjem Vestniku

Preberite še: (FOTO) Slavnostna seja mestne občine
Nataša Juhnov
Mitja Slavinec 
MOMS
Kaj zdaj berejo drugi